Seattle'da gerçekleştirilen törenle filodaki 24'üncü Boeing 777-300ER'ı teslim alan THY, bu uçağa Sümela adını verdi. İstanbul'a gelirken THY'nin 2016'da 70 milyon yolcuyu hedeflediğini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 'Bir taraftan petrol fiyatları düşüyor ama bilet fiyatları da aşağıya iniyor. Havayolları arasında çok ciddi bir rekabet var. Maliyetlerimizi kontrol altında tutarak, bir yandan yeni uçuş noktaları ile stratejik adımlar atarak ayakta duruyoruz; kârımızı artırıyoruz' dedi.

Seattle'da Boeing ile stratejik bir anlaşma yaptıklarını belirten Aycı, 'Bu bir ön adım. Altını eğitimden tasarıma, yeni uçaklardan bakıma kadar arkadaşlarımız dolduracak. Cumhurbaşkanımızın mart ayı sonunda ABD gezisi olacak. O döneme kadar bu stratejik anlaşmada önemli adımlar atmayı hedefliyoruz' diye konuştu.Yeni uçuş noktaları açılacakTHY, bu yıl teslim alacağı 43 yeni yolcu uçağı ile uçuş noktalarının sayılarını artıracak. ABD'de Atlanta hattı Mayıs ayında açılıyor. 

Vietnam'da ikinci nokta başkent Hanoi var. Ayrıca Mexico City, Bogota ve Phuket'i açacak THY'nin radarında Seattle ve Avustralya'da Sydney hatları da bulunuyor. Özellikle Sydney için THY bu uzak uçuşu doğrudan yapabilecek bir uçak üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yerli yolcu uçağı alacaklar mı?Aycı yerli yolcu uçağı projesini yakından takip ettiklerini belirterek 'Bizim için önemli olan uçağın ticari olması. Oturur, çalışırız. İhtiyacımıza karşılık geliyorsa, para kazandırıyorsa alırız. Ama işletmeci veya alıcısı olmak dışında koltuk-mutfak imal eden şirketlerimiz var. Bakım merkezimiz var. Projenin başka taraflarında da olabiliriz' dedi.

Kaynak: DHA