Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin çıtayı hep yüksek tutarak çok hızlı büyüyen bir şirket haline geldiğini ve artık meyvelerini vermeye başladığı söyledi. Kotil, İsviçre'de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 'Liderlik ve Yöneticilik' konulu konferansın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı. THY'nin uçak sayısını 65'ten 299'a, yolcu sayısını ise 10 milyondan 72 milyona çıkardığını hatırlatan Kotil, 'Şubat'ta 300. uçak filoya katılacak' dedi.

'THY pilot açığını kapattı'

Kotil, THY'nin pilot açığını yabancı pilotlar alarak kapattığını ve İsviçreli, Alman, Fransız 800 civarında yabancı pilot çalıştırdıklarını aktardı.

'3. Havalimanı ile THY daha da büyüyecek'

Kotil, İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı'yla ilgili de değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi: 'Hepimiz biliyoruz ki bu havalimanın en büyük destekçisi ve hamisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu proje dünyadaki en akıllı proje. Bakın neden en akıllı proje biliyor musunuz? 2003 yılında havayolu yapılandırıldı. Biz özelleştirildik. Büyütüldük. 10 milyon yolcu, 72 milyona çıktı. Pegasus, Atlas büyüdüler. THY, çıtayı hep yüksek tutarak çok hızlı büyüyen bir şirket haline geldi ve artık meyvelerini vermeye başladı. THY'nin meyvesi de işte bu havalimanı oluyor.'

Kaynak: AA