KHARKİV

Türk Hava Yolları'nın (THY), Ukrayna'nın Kharkiv şehrine direkt tarifeli seferleri başladı.

THY'nin tarifeli uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.30'da 163 yolcusuyla Kharkiv'e hareket etti. Uçak, Kharkiv Havalimanı'nda su takıyla karşılandı.

Karşılamada, THY Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur'a, Ukrayna'nın yerel kıyafetli görevliler tarafından ekmek ikram edildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından basın toplantısında konuşan Olmuştur, Ukrayna'da sefer yapılan 6. nokta Kharkiv'e uçmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

"Kharkiv'i çok önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz"

Ahmet Olmuştur, haftada 4 kez düzenlenen seferlerin 30 Mayıs'tan sonra 7'ye çıkarılacağını belirterek, THY'nin Ukrayna'ya geçen yıl 550 bin yolcu taşıdığını anlattı.

Olmuştur, "Bu yıl ki hedefimiz 600 bin yolcuya ulaşmak. Bunun için Kharkiv'i çok önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz." dedi.

Kharkiv hattına 3 ayda 8 bin rezervasyon aldıklarını, satışların yüzde 70'inin burası çıkışlı olduğunu vurgulayan Olmuştur, "Özellikle 30 Mayıs'tan sonra tarifemizi hem dünyanın batısına hem de dünyanın doğusuna, Kharkivli misafirlerimize bağlantı verebilecek şekilde kurgulayacağız." diye konuştu.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Kaynak: AA