Havayolu işçileri, direnişlerinin 130. gününde bir kez daha Taksim'deki THY bilet satış bürosu önünde oturma eylemi yaptı.

Etha’nın haberine göre, Eyleme TÜMTİS, Tek Gıda-İş, Belediye-İş, Mücadele Birliği, UİD-DER'in de aralarında olduğu kurumlar ile cumartesi anneleri de destek verdi.

İşçiler eylemi başlatmasıyla, THY satış bürosu kepenklerini indirerek satışı durdurdu. Sloganlar ve alkışlarla başlayan eylem işçilerin direnişlerine uyarladığı şarkılarla sürdü.

Eylem boyunca sık sık, "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz", "Yer gök direniş, onurlu Hava-İş", "İşçiler elele, AKP'siz Türkiye", "Atılan işçiler geri alınsın" sloganları atıldı.

"Gelin AKP ucubesini defedelim"
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, yaptığı konuşmada, "Sabah akşam THY önündeyiz, ileri demokrasi dersi vermeye kalkan Başbakana demokrasi dersi veriyoruz" dedi. Meclise sunulan Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nın sendikacılığı ortadan kaldıracağına dikkat çeken Ayçin, tüm kesimleri yok olmamak için birlikte mücadeleye çağırdı.

Ayçin, "Gelin AKP ucubesini birlikte defedelim, demokrasi nasıl olurmuş gösterelim" dedi.

“Savaştan en çok emekçiler zarar görecek”
İşçiler adına konuşan Ceren Beytaş, "Biz 4 ay önce işlenen hukuk cinayetine ve işçi kıyımına karşı direniyoruz. Bizleri işten atan THY yönetimi şimdi çalışanları huzursuz ederek istifasına neden olmakta, oluşan personel açığını deneyimsiz, düşük ücret ve kötü çalışma koşullarındaki part-time çalışanlarla kapatmaya çalışmaktadır. Bizim mücadelemiz aynı zamanda halkın güvenliğini de kapsamaktadır" dedi.

AKP'nin savaş politikasına da değinen Beytaş, "Bölgede olası bir savaştan en çok işçi ve emekçiler zarar görecek. Ekmeğimizle oynayan hükümet şimdi de dış politikada ateşle oynuyor. Yaşasın barış, yaşasın grev hakkımız" dedi.

Bahçelievler Değişim ve Dayanışma Platformu adına konuşan Hanife Erhan, "THY işçilerinin şanlı direnişini destekliyoruz ve onların çığlığına sessiz kalmayacağız" dedi.