ADDIS ABABA

Türk Hava Yolları (THY) Etiyopya'da katarakt hastalığı nedeniyle görme yeteneğini kaybedenlerin ameliyat olması için düzenlenen "Vision 2020" kampanyasına destek verdi.
THY Genel Müdürü Temel Kotil, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 1 hafta içinde 700'den fazla kişinin katarakt ameliyatı olması planlanan kampanyanın sürdüğü Menelik II Hastanesi'ni ziyaret etti.

Kotil, "THY olarak biz, birçok sağlık ve sosyoekonomik zorluklarla karşılaşan bir ülkede böylesine önemli ve hassas bir projeye destek vermekten gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Küresel bir hava yolu şirketi olarak THY'nin kültürler arası köprü görevi görmeye ve yolcu dünyasını genişletmeye kendini adadığına dikkati çeken Kotil, bu projeyle zor durumdaki yerel toplumları daha iyi bir duruma gelebilmeleri için maddi olarak desteklemek istediklerini belirtti.

THY Genel Müdürü Kotil, katarakt nedeniyle göremeyen kişilerin bu proje sayesinde yeniden görebileceklerini, bu sayede üretken ve günlük aktivitelerinde bağımsız olabileceklerini ifade etti.

Kotil, yapılan yardımın THY'nin desteğinin küçük bir parçası olduğunu ve destek vermek için daha fazla yollara bakılacağını dile getirdi.

Menelik II Hastanesi Genel Müdürü Kibebew Workineh de AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta sürecek kampanya çerçevesinde yaklaşık bin hastaya katarakt ameliyatı yapılacağını söyledi.

Kampanyanın Türk yardımıyla yapılabildiğine dikkati çeken Workineh, ameliyatlara Etiyopyalı 12 göz doktorunun katıldığını ifade etti.

Workineh, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin sayısının tahminlerinin çok üstünde olduğu belirterek, THY'den desteğini sürdürmesini istedi.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, THY'nin desteğinin, kurumsal sosyal sorumluluktaki işbirliğine olan bağlılığının göstergesi olduğunu söyledi.

Ulusoy, Temel Kotil'in hastaneye yardımlarının süreceğini açıklamasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA