Türk Hava Yolları (THY) tarafından Saraybosna'da düzenlenen toplantıda, Ortadoğu ülkelerinden turizm acentelerine Bosna Hersek'in doğal ve tarihi güzellikleri tanıtıldı.

"En iyi seyahat önerileri" sloganıyla düzenlenen toplantıya Kuveyt, Bahreyn, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 50 turizm firmasının temsilcileri katıldı.

THY Bosna Hersek Müdürü Salih Kansu, burada yaptığı konuşmada, Ortadoğu'daki turizm acentelerine Bosna Hersek'in güzelliklerini tanıtmayı amaçladıklarını, Bosna Hersek'in Arap turistler için son derece çekici bir ülke olduğunu söyledi.

Kansu, turizm acenteleri temsilcilerinden oluşan heyetin üç gün boyunca Bosna Hersek'te kalacağını ifade ederek, "Saraybosna'nın ardından, tarihi yerleriyle bilinen Travnik ve şelaleleriyle ünlü Jajce şehirlerini ziyaret edeceğiz. Aynı zamanda ülkenin kış turizmi için barındırdığı olanaklarını da göstermeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

THY Doğu Avrupa ve Balkanlar Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman da Ortadoğu'dan turizmcilerinin Bosna Hersek ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Bosna Hersek'in barındırdığı helal turizm ve gıda, tarihi mekanlar ve doğal güzellikleriyle Arap turistlerin ilgisini çektiğini kaydeden Dorman, "Heyetimizdeki bazı kişiler Saraybosna'da ilk defa bulunuyor. Umuyoruz ziyaretlerinden sonra buraya çok daha fazla turist gelecektir." şeklinde konuştu.

Ortadoğu ülkelerinden turizmcilerin Saraybosna'ya ilaveten Konjic, Blagaj, Mostar ve Jablanica'yı ziyaret etmesi planlanıyor.

Kaynak: AA