SEATTLE

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin filosuna toy katmış olduğu 777-300ER uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aycı, THY'nin 2016 beklentileri üzerine da bilgiler verdi.

Bu yıl 72 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, '62 milyon yolcu amacı güzeşte yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgilendiren 12,2 bilyon dolarlık beklentimiz var. Bu çabucak anne şirket, iştirakleri de sayarsak 5,5 bilyon dolar da oradan gelir. Büyüyoruz, gelişiyoruz. 2023'te hedef 30 bilyon doları yakalamak. Bunun düşüncesince 450 tayyare yetmez' dedi.

Aycı, ABD'deki havayolu şirketlerinin Ortadoğu'daki havayollarına bakışının THY'yi etkileyip etkilememesi dair ise huzursuz olunacak beraberinde durumun olmadığını söyledi.

ABD'deki ameliyat

ABD'ye, buradaki havayollarının ekmeğini kabul eylemek düşüncesince gelmediklerine vurgulayan Aycı, başka havayollarından ayrımlı adına çelimli beraberinde iç piyasaya erbap olduklarını kaydetti.

Aycı, 80 milyonluk Türkiye dışında andıran coğrafyayı da arkalarına alarak 150-200 milyonluk beraberinde yolcu kapasitesini taşıdıklarını anlattı.

Bunların kişi yolcuları bulunduğunu tabir fail Aycı, 'Bunlar Amerika'daki havayollarının yolcuları değil. Biz Amerika'dan yolcu almıyoruz, getiriyoruz. Bu sebeple buraya yolcu getirenle yolcu endüstrisi fark eylemek lazım. ABD'de okuyan mektepli sayısı itibarıyla önceki ondayız. Bu dallar ve aileleri burayı sonsuz görüşme ediyor. Ciddi açıdan çapraz ziyaretler yalan konusu. Amerika'daki havayolu şirketleriyle bilakis rakiplik değil, onlarla baş başa pastayı büyütmeye yavuklu beraberinde havayoluyuz' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA