Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında yapılan 25'nci dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni sözleşme imzalandı. Anlaşma kapsamında bir kereye mahsus 5 bin liralık ikramiyenin çalışanların hesaplarına yatırılacağı açıklanırken; yılın ilk 6 ayında yüzde 7, ikinci 6 ay için de yüzde 6 zam yapıldı.

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında Ocak ayından bu yana devam eden 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen 25'nci dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları yönetim kurulu üyeleri ve sendika üyeleri katıldı.

Zam oranları açıklandı

İstanbul'da yapımı devam eden yeni havalimanın açılışına kadar sürecek olan toplu iş sözleşmesinde zam oranları da açıklandı.

Buna göre 2016 yılının ilk altı ay için yüzde 7, ikinci altı ay için yüzde 6 ve diğer iki yıl için ise 4+4 zam yapıldı.

Ayrıca bir kereye mahsus olmak üzere de çalışanların hesabına 5'er bin lira da ödenmesi kararlaştırıldı.

Müjdeyi çalışanlarına veren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, en kısa sürede paranın hesaplarına yatacağını bildirdi.

Bu arada Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal uçucu ekiplerinde şikayet ettiği otel nöbetlerini kaldırıldığını, bunun yerine önümüzdeki günlerde daha sağlıklı bir uygulamaya geçileceği ifade edildi.

Törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Müzakerelerin her biri çetin geçer hiçbir anlaşma kolay olmaz. Masada biz bir kulağımız üstüne yatıp bir düşünelim deyip ara verdiğimiz zamanlar oldu. Ali Kemal Tatlıbal ve ekibi çalışanlarımızın lehine bizi zorladılar bu masada. Yeni sözleşme tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: HABER7.COM