TGB'liler İskenderun'da iki NATO askerine çuval geçirdiler. Başına çuval geçirilen NATO askerlerinin, Patriot füzelerini operasyonel hale getirecek ekipte yer aldığı öğrenildi. Eylemin ardından 42 TGB'li gözaltına alındı. TGB'lilerin çuval geçirdiği askerler kaçarak kuyumcuya sığındı. Eylemin gerçekleştiği noktada açıklama yapan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, geçirdikleri çuvalı göstererek "bu topraklarda Amerikan askerleri rahat gezemeyecek, hepsinin başına bu çuvalı geçireceğiz" dedi. "Türkiye ile uğraşmanın hesabını soracağız" diyerek olay yerinden TGB bürosuna doğru hareket eden TGB'lilerin önü polisler tarafından kesildi. TGB'liler, önlerini kesen polis amirlerine "Amerikan askerleri olduklarını anladık ve çuval geçirdik" diyerek eylemlerinin suç değil vatan savunması olduğunu belirttiler. Ardından çuval eylemini gerçekleştiren 14 kişilik ekip gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden 28 kişilik TGB'li grup ise benzer şekilde plastik kelepçelerle gözaltına alındı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel'in de arasında olduğu 42 TGB'li önce sağlık muayenesinden geçirildi ardından İskenderun Merkez Karakoluna götürüldü.

Bu topraklarda Amerikan çuvalının hesabı geçmez

Hastanede ilk açıklamayı yapan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, "bu topraklarda Amerikan çuvalının hükmü geçmez" dedi. Emniyet müdürlüğünden telefonla Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanan Yücel, iki net mesaj verdi. Elleri kelepçeli şekilde konuşan Yücel ilk olarak "bu topraklar NATO toprağıdır" diyenlere mesaj gönderdi. "Buranın NATO toprağı değil Türkiye toprağı olduğunu gösterdik" diyen Yücel, bu eylemi Silivri'de Hasdal'da çeşitli tertiplerle hapsedilmiş yurtseverlere adadıklarını belirtti. Konuşması engellenmek istenen İlker Yücel, herkesi Patriotlara ve NATO askerlerine karşı mücadeleye çağırdı.

Çuval geçirmek en meşru hakkımız

Gözaltılar İstanbul'da da protesto edildi. Alman Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce TGB'li sloganlarla Türkiye'ye Patriot yerleştirilmesine öncülük eden ülkelerden olan Almanya'nın politikalarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı Çağdaş Cengiz, NATO'nun Ortadoğu'yu kana bulayan katiller örgütü olduğunu belirtti. Almanya iktidarına seslenen Cengiz, NATO'nun kirli planlarına alet olmayın dedi. Çağdaş Cengiz açıklamalarına şöyle devam etti: "Hiçbir meclis kararı olmadan komşularımızla savaşa sürükleyecek Patirotların İskenderun'a konuşlandırılacak olması suçtur. Bu suça kayıtsız kalamayız. O iki Alman subayına çuval geçirmek en meşru hakkımızdır. Gözaltındaki arkadaşlarımız bu ülkenin kahramanlarıdır." Türkiye NATO toprağıdır diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın suç işlediğini belirten Cengiz, BOP eşbaşkanlarının yargılanacağını sözlerine ekledi.



Sosyal medyadan destek yağdı

TGB'lilerin NATO askerlerine çuval geçirdikten sonra gözaltına alınması Türkiye'nin gündemine oturdu. Anaakım medya çuval eylemini geçiştirmek istesede yurttaşlar tepkilerini Facebbok ve Twitter gibi siteler üzerinden gösterdi.

Gözaltından ilk fotoğraflar.

ilkf

goz3