CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’deki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri'nde söz alarak, uygulama süresi 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatılmasını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’den istedi.
Milletvekili Ağbaba TBMM'deki konuşmasında, "5084 sayılı Teşvik Yasası 31 Aralık'ta sona eriyor. SSK işveren payının devlet tarafından ödendiği bu yasa mutlaka uzatılmalıdır. Malatya’da üretim yapan üreticiler her türlü zor şartlara rağmen üretim yapıp dünyayla rekabet etmekteler. Bizim limanımız yok, yollarımız uzak, elektrik problem; buna rağmen dünyayla rekabet ediyoruz. Bu yasanın uzatılmaması kayıt dışılığı teşvik edecek ve işsiz sayımızı, 22 bin 300 olan resmi işsiz sayımızı katlayarak büyütecek. Başta Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, MAKİAD, MÜSİAD, MASİAD ve esnaf odaları, yani Malatya’nın bütün kesimlerinin ortak çığlığı bu yasanın uzatılması. Sizin Bakan olarak bu çığlığa kayıtsız kalmamanızı diliyorum ve bu konuda çaba göstermenizi sizden Malatya adına rica ediyorum" dedi.
Bakan Nihat Ergün ise Ağbaba'nın konuşmasına, "5084 sayılı yasa, teşvik olma özelliği açısından çok önemli işlevler gördü ve birçok firma gerçekten bundan çok yararlandı. Ama aynı şekilde devam etme imkanı olmayacaktır" şeklinde cevap verdi.

İha