MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıldırı örgütüne müteveccih operasyonların tamamlandığını anımsattı. Bölgede, terör örgütünce yıkma edilen bölgeler bulunduğuna dikkati çekici Tüfenkci, şu biçimde konuştu:

'Bununla ilişik mukteza icraat elhak baş döndürücü ilkin başlatıldı. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş koordinasyonunda halis muhlis bakanların eş güdümlü edilmiş olduğu ortak ünite var. Yine Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz bölgenin baştan canlandırma ve yapımı noktasında çalışmalara görü ediyor. Acil iane yapılması müstelzim yurttaşlarımıza elhak vilayet eliyle yardımlarımız bitmeme ediyor.'

Tüfenkci, şunları kaydetti:

'Hükümet adına terörün zulmünden kaçan yurttaşlarımızın yaşadıkları yerlere dönüşü ve onları devletin şefkatle bağrına basması noktasında elimizden gelen halis muhlis gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın hem ruhsal iane almaları aynı zamanda onların gene emektar içtimai yaşantılarına, iş yerlerine, ticaretine, işlerine dönmeleri için mukteza tensikat de çabuk ortak biçimde yapılıyor.'

Gümrük sahaları 24 sayaç izleniyor

Bakanlık adına gümrük kapıları ve sahalarıyla ilişik sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Tüfenkci, 'Gümrük sahalarının en fevk kurda güvenliği sağlıyoruz. Teknolojinin sonuç imkanlarını da kullanarak beniz aşinalık ve vasıtaların karbon testleri de müdahale kazanmak neredeyse kapılarımızı 24 sayaç izliyoruz' sanarak konuştu.

Bakan Tüfenkci, Rusya'nın konuşu yaptırımlarına ilişkin, birtakım kuruluşların Rusya krizinden etkilendiğini dile getirerek, 'Bu el zannedildiği derece Türkiye ekonomisinin tamamını etkileyecek ortak yapıda değildir. Ülkemizin istihsal ve dış satım potansiyeli, alışveriş çeşitliliğini de dikkate aldığımızda ekonomimizin iri ortak bölümünü etkileyecek ortak noktada değildir' ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA