WASHİNGTON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki yıldırı saldırısına ilişkin, 'Güvenlik güçlerimizin azimli ve kırılan mücadeleleri sonucunda iri müşterek vuruş meydan ve özlük kazmış olduğu hendeğe gömülen yıldırı örgütü, bu cins çıyan saldırılarla yaşamış olduğu yıkımı gizlemeye çalışmaktadır. Terörle mücadelemiz bu tiksindirici eylemlerle asla sekteye uğramayacak, azimli müşterek halde bitmeme edecektir' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya mucibince Erdoğan, Diyarbakır'da yıldırı örgütünün gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı lanetledi.

Saldırıda martir bulunan 7 itimat mensubuna rahmet, ailelerine, yakınlarına ve millete başsağlığı isteyen Erdoğan, yaralılara felah dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

'Güvenlik güçlerimizin azimli ve kırılan mücadeleleri sonucunda iri müşterek vuruş meydan ve özlük kazmış olduğu hendeğe gömülen yıldırı örgütü, bu cins çıyan saldırılarla yaşamış olduğu yıkımı gizlemeye çalışmaktadır. Terörle mücadelemiz bu tiksindirici eylemlerle asla sekteye uğramayacak, azimli müşterek halde bitmeme edecektir. Bu dayanıklı süreçte en iri kredi kaynağımız, özellikle bölgedeki kardeşlerimiz peyda etmek gibi ermiş milletimizin sabrı, basireti ve desteğidir. İnsanlık dışı yüzünü saldırılarıyla yüz kere yayma fail yıldırı örgütüne için arsıulusal topluluğun da prensipli ve insicamlı müşterek vakfe sergilemesini bekliyoruz. Diyarbakır'da martir sakıt polislerimize esasen Allah'tan rahmet, yaralılarımıza çabuk şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum.'

Kaynak: AA