ANKARA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Beyoğlu'ndaki yıldırı saldırısı dolayısıyla yayımladığı mesajda, arabozanlık ve nifak odaklarının, ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek, halkı korku, telaşe ve ürkü duygularına irsal etmek, yöneticileri ayrımlı gündemlerle çalışır etmek, düzenlilik güçlerini değimsiz göstererek, milletin devlete bulunan itimatını aksatmak istediğini belirtti.

Emellerine ulaşamayacaklarını anlayan bahis konusu odakların bunun hınç, gayz ve hırsıyla saldırılarda olduğunu tamlayan Kahraman, 'Bu çıyan ve yabani planın ortak halkası olarak İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen tiksindirici olay, bu teröristlerin insancasına değerlerden, vicdan kabil hasletlerden yoksun olduğunu ortak kere şimdi açık açık ortaya koymuştur.' ifadelerini kullandı.

Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

'Terörizmi ortak siyaset yöntemi ve ara bulucu olarak benimseyenler, devletimizin ve milletimizin sağduyusu, sabrı, basireti, azmi ve kararlılığı sebebiyle Allah'ın izni ile hüsrana uğrayacaklardır. Fitne ve arabozanlık odakları ile onların iç ve aut uzantıları ve hempaları, uyguladıkları vahşetin halkımızın bütünlük ve el birliği duygularının güçlenmesi, şimdi disiplin ortak halde kenetlenmeleri, devletlerine bulunan güvenlerinin çoğalması haricinde ortak akıbet vermeyeceğini idrak etmek mecburiyetinde kalacaklardır.

Geçmişinde bundan aşırı şimdi çetince eyyam geçirmiş bulunan milletimizin bu zorlukları da endamsız sürede atlatacağı inancıyla tiksindirici saldırıda ölüm fail yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve eren milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza aceleci şifalar diliyorum.'

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA