BİTLİS

Bitlis'te PKK'lı teröristlerin barınma yeri ve sığınaklarına taşındığı belirlenen yaşamsal ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, insansız hava aracı (İHA) vasıtasıyla saat 08.00 sıralarında geçici askeri güvenlik bölgesinde bulunan Sehi ormanlık alanında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait görüntü alındığı belirtildi.

Açıklamada, ani yakın hava desteği kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklarla saat 11.03 sıralarında söz konusu bölgedeki iki ayrı hedefin vurulması neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen barınma yeri ve sığınaklara taşınmak üzere, bölgeye getirilen yaşamsal ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin imha edildiği bildirildi.

Ayrıca bugün 18.45 sıralarında R.E ve A.B'nin, minibüsle Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildiği belirtilerek, "Olaya ilişkin yapılan araştırmada R.E ve A.B'nin, R.E'nin oğlu olan 'Şorej' kod adlı D.E isimli bölücü terör örgütü mensubuyla görüşmek maksadıyla, Sehi bölgesine geldikleri alanda teröristlerle bulundukları esnada, uçakların bölgeyi bombalamasında R.E'nin hayatını kaybettiği, A.B'nin ise yaralandığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA