DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının geçici süreyle kaldırıldığı Çiftehan Sokak'a, etkisiz hale getirilen teröristlerin cenazelerini almak için giden HDP milletvekilinin de arasında bulunduğu grup, teröristlerce ateş açılması sonucu geri dönmek durumunda kaldı.

İlçede 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sürüyor.

Söz konusu 6 mahalleden Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Çiftehan Sokak'ta sokağa çıkma yasağının bugün geçici olarak kaldırılmasının ardından cenazeleri almak için bölgeye giden aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin de bulunduğu grup, polis ekiplerince alınan güvenlik önlemi altında sokağa girdi.

Bu sırada PKK'lı teröristler, açtıkları ateşle cesetlerin alınmasına izin vermedi. Grup, güvenlik endişesiyle cesetleri alamadan Gazi Caddesi'ne döndü.

Saldırının ardından olay yerine zırhılı araç ve ambulanslar sevk edilirken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

'Allah hakkımızı bırakmasın'

Terör saldırısı nedeniyle terk ettiği evinde unuttuğu engelli oğlunu almak için gelen Çiğdem Arılı da teröristlerce açılan ateş nedeniyle oğlunu alamadı.

Çiftehan Sokak'ta sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırıldığını duyarak bölgeye geldiğini ifade eden Arılı, Hasırlı Mahallesi'ndeki evini terörist saldırılar ve çatışmalar nedeniyle terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Tek isteğinin oğlunu evden çıkarmak olduğunu dile getirerek terör saldırılarına tepki gösteren Arılı, 'Bıraksınlar, ne olursa olsun. Herkes kendi evindedir, biz dışarıdayız. Benim oğlum 15-20 gündür içeridedir, bırakmıyorlar içeri gireyim. Öldü mü kaldı mı bilmiyorum. Allah hakkımızı bırakmasın. Herkes ekmek peşindedir.' diye konuştu.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Kaynak: AA