Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ölçülü operasyonda, yarıcı yıldırı örgütü personellerinin yapı ve evler ortada intikal gerçekleştirmek düşüncesince açmış olduğu tüneller, yağışlı iklim dolayısıyla su ve çamurla doldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkacak yasağının arkası sıra el inşası patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması düşüncesince başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu' sürüyor.

Güvenlik güçlerinin Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Esentepe ve Dize mahallelerindeki operasyonları esnasında PKK'lı teröristlerle yunak çatışmalar yaşanıyor.

Terör örgütü mensupları, ameliyat esnasında 'canlı kalkan' adına kullanılmamaları düşüncesince lüzumlu gereksinimleri karşılanarak değişik yerleşme yerlerine gönderilen vatandaşların evlerine iri dokunca verdi.

Destek göremedikleri vatandaşların evlerine barikat kurduktan sonraları iç ve bostan kısımlarını adeta 'köstebek' kabilinden oyarak, yükseklikleri tahminî 2 metreyi bulan tüneller açan yıldırı örgütü personellerinin hesabı tutmadı.

Örgüt mensuplarınca uzaklaşmak ve yapılar ortada intikal gerçekleştirmek düşüncesince kazılan tünellerin iri bölümü, birlikte hafta süreyle sansasyonel bulunan kar yağışı ve boğanak hemen sonra çöktü. İçleri su ve çamurla dolan tünelleri, yapılar arası intikal düşüncesince kullanamayan yıldırı örgütü mensupları, bulundukları yerlerde sıkıştı.

Terör örgütü personellerinin açtıkları tüneller kararı ev ve binalara verdikleri zarar, düzenlilik güçleri kabilinden ameliyat alanında fotoğraflandı.

Kaynak: AA