MARDİN'in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 13'üncü gününe girerken, operasyonların devam ettiği ilçede yapılan aramalarda askeri kıyafetler ele geçirildi. Bu askeri kıyafetlerle teröristlerin eyleme hazırlandığı iddia edildi.

Nusaybin ilçesinde açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin 14 Mart'ta başlattığı 'Atmaca-7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu' sürüyor. Dicle, Fırat, Kışla ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlarda şu ana kadar 71 terörist etkisiz hale getirildi, 83 barikat kaldırıldı ve 195 el yapımı patlayıcı imha edildi.

İlçede güvenlik güçlerinin temizlediği mahallelerde arama tarama çalışmaları başladı. Abdulkadirpaşa mahallesinde yoğunlaştırılan operasyonda bir eve yapılan aramada askeri kıyafetler ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında askeri arma, bot ve kıyafetlerin yanında, askeri kimlik ve askeri yazışma örnekleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, PKK'lı teröristlerin bu asker kıyafeti giyerek, güvenlik güçlerini arasına sızıp, saldırıya hazırlandığı iddia edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada da, Nusaybin ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek amacıyla 14 Mart'ta başlatılan faaliyetlerin devam ettiği anımsatıldı. Açıklamada, '2'si sağ yakalanmak üzere toplam 71 terörist etkisiz hale getirilmiş, 83 barikat kaldırılmış, 195 el yapımı patlayıcı imha edilmiş. Toplam alanın yaklaşık yüzde 40'ı kontrol edilmiştir' ifadelerine yer verilen açıklamada, 'operasyon süresince kahramanca mücadele eden 17 güvenlik görevlisinin de şehitlik mertebesine ulaştı' denildi.

Kaynak: DHA