ANKARA

Şırnak, Hakkari ve Mardin'de bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda dün 14 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dün yurt içindeki önemli olaylara ilişkin bilgi yer aldı.

Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu beş terörist; bir roketatar, bir biksi makineli tüfeği, yedi kalaşnikof piyade tüfeği ve bir telsiz ile ölü olarak ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda, yedi bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, iki bölücü terör örgütü mensubu teslim oldu. Kentte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 432'ye yükseldi. Dün 17 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak'ta, imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı bin 351'i buldu. Operasyonda bir tabanca, sekiz fişek ve bir av tüfeği ele geçirildi.

Terörist 85 bin lirayla teslim oldu

Mardin'in Ömerli ilçesinde arazi araması yapan güvenlik güçleri tarafından, bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışma sonucu, bir terörist; bir kalaşnikof piyade tüfeği, 140 adet fişeği, iki tabanca, 27 adet fişeği ve bir el dürbünü ile birlikte ölü ele geçirildi.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85 bin lirayla teslim oldu.

Muhabir:Merve Yıldızalp

Kaynak: AA