VAN

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yatırımları saldırılarla engellemeye çalışan terör örgütü PKK'nın Yüksekova halkına giden yatırımları da baltalayan saldırısı tepkiye neden oldu.

İlçenin Yeniışık ve Akocak köyleri ile 6 mezra arasında bağlantı sağlayan yolun yapımında görevli iş makinelerinin güvenliğini sağlayan 3 köy korucusunun şehit edilmesine ilişkin bölgede görev yapan köy korucuları, "Teröre inat yatırımları korumayı sürdüreceğiz" diyerek mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

"Korucular doğu bölgesinin şah damarıdır"

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Yüksekova'daki terör saldırısında arkadaşları Ömer Özbiçen, Rıfat Dicle ve Kemal Özbek'in şehit düştüğü anımsattı.

Terör örgütü PKK'yı lanetlediklerini ifade eden Kahraman, "Korucular doğu bölgesinin şah damarı, kale komutanlarıdır. 7 şehit değil, bin şehit versek de biz korucu olarak vatanımızı çakallara böldürtmeyiz." diye konuştu.

"Seve seve göreve gidiyoruz"

Bitlis'in Hizan ilçesinin Gayda bölgesinde görev yapan köy korucusu Metin Güleş de 19 yıldır vatanı ve milleti korumak için koruculuk yaptığını söyledi.

Terör örgütü PKK'ya karşı her türlü mücadeleyi verdiklerini ifade eden Güleş, "Seve seve göreve gidiyoruz. Canımızın ve kanımızın son damlasına kadar PKK ile mücadele edeceğiz." dedi.

"Bölgemizde yollar yapılıyor, terör bunu engelliyor"

İlçenin Nazar bölgesi kırsalında 5 Ağustos'ta Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın şehit düştüğü terör saldırısında bacağından yaralanan köy korucusu Muzaffer Güleş de terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Kürtçe konuşan Güleş, terörün bitmesini isteyerek, şöyle dedi:

"Bu terör davasının ortadan kalkmasını istiyorum. Hakkari'deki şehitlerimize Allah rahmet etsin, Allah terörün belasını versin. Bölgemizde yollar yapılıyor ancak terör bunu engelliyor."

Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak da yol yapım ve asfalt çalışması yapan iş makinelerini koruyan 3 arkadaşlarının şehit edildiği saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kaynak: AA