20 Temmuz 2015'ten itibaren artan terör saldırılarının bertaraf edilmesine yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen 7 operasyonun başarıyla tamamlandığı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşam normale döndü.

Kaymakamlık, geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, önemli bir ilim irfan merkezi olan Silvan'da terörün oluşturduğu tahribatın giderilmesi, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliğiyle anılması için harekete geçti.

Bu kapsamda, Sosyal Bilimler Lisesinde müzik öğretmeni Ünal Yaşar'ın hazırladığı proje doğrultusunda ilçenin, Malabadi Köprüsü gibi tarihi mekanlarında okulun öğrencileri tarafından Kürtçe ve Türkçe şarkıların seslendirildiği, ''Bir Ezgidir Silvan'' adlı klibi çekildi.

Kurşun sesleri yerini müziğe bıraktı

Kaymakam Murat Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe ile ülkenin birçok yerinin daha önce yaşanmamış terör saldırılarına sahne olduğunu, bu saldırıların güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarıyla sona erdiğini söyledi.

"İlçemiz nasıl olumsuz olaylarla gündeme geldiyse bugün o izleri silmek ve gerçekte bulunduğu noktayı göstermek adına böyle bir çalışma yaptık. Gerçek Silvan budur." diyen Kütük, ilçeyi kültür ve turizm potansiyeli ile tanıtmak istediklerini dile getirdi.

Kütük, "İlçemizi ziyaret etmek için herkes gönül rahatlığı ile gelebilir. İlçemizde hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın gece geç saatlere kadar ilçede gezdiğine şahit oluyoruz." dedi.

"İlçemizin tarihi zenginliğiyle ön plana gelmesini istiyoruz"

Okul müdürü Reşit Ada ise ilçede yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek, yaşamın normale döndüğünü bu kliple göstermek istediklerini söyledi.

Ada, "Olumsuz havanın, kara bulutların dağıtılması, ilçemizde yaşamın normal akışında sürdüğünü göstermek için bu klibi çektik. İlçemiz ilim irfan yuvasıdır. Bu ilçe yüzlerce düşünce adamını, ulemayı, bilim adamını yetiştirmişti. Medeniyetin beşiği olan ilçemizin, tarihi zenginliğiyle ön plana gelmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA