Şırnak'ta teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve mülk güvenliğinin sağlanması düşüncesince 14 Mart gecesi ahit 23.00'ten itibaren muteber sokağa çıkacak yasağının peşi sıra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve itimat unsurlarınca başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu' sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, ilde kepez ekibinden gelenler ile 500'ün üstünde PKK'lı yıldırıcı bulunmuş yer aldığı kestirim edilirken, bahis konusu mahallelerde 500'ü çok barikat ve oyuntu yer aldığı belirlendi.

Güvenlik güçlerince dizi eylem branşında teröristlere devir hin 'teslim ol' çağrısı yapılıyor.

Vatandaşlar konutlarını ayrılma etti

Kazılan çukurlar, kurulan barikatlar, ana kez ve sokaklara yerleştirilen el inşası patlayıcıların vatandaşlarda tedirginliğe kez açmış yer aldığı kentte, teröristlerin saldırılarından fikir duyan binlerce ad konutlarını ayrılma etti.

Teröristlerin engellemelerine karşın evlerinden ayrılan aileler, yer il ve ilçelerde kiraladıkları evler ile yakınlarının yanına yerleşti. Özellikle teröristler çeşidinden 'canlı kalkan' kendisine kullanılma korkusu canlı vatandaşlar, evlerinden çıkarabildikleri birtakım eşyaları da araçlara yükleyip şehirden ayrıldı.

Girişlere müsaade verilmemiş 63 bin sözü geçen kentte 50 bini çok bireyin konutlarını ayrılma etmiş yer aldığı belirlenirken, vatandaşların, şehrin çıkışında açılan asayiş noktalarındaki kontrolün peşi sıra ilden ayrılması sağlanıyor.

Kaynak: AA