ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Vezneciler'de yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Kardeşlerimizin şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan bu meş'um terör saldırısını gerçekleştirenleri şiddetle telin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Görmez'in, insanlıktan nasibini almamış vicdansızların mübarek ramazan sabahında yaptıkları menfur terör saldırısını kınadığı bildirildi.

Görmez, mesajında şunları kaydetti:

"Rahmetiyle tüm kainatı ve bütün insanlığı kuşatan mübarek bir ramazan sabahı hiçbir değerden nasibini almamış, vicdanlarını kaybetmiş insanlık düşmanları tarafından İstanbul Vezneciler'de menfur bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Kardeşlerimizin şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan bu meş'um terör saldırısını gerçekleştirenleri şiddetle telin ediyor, yüreklerimizi dağlayan bu elim saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Şu iyi bilinmelidir ki terör ve vahşet yolunu seçenleri ahirette şiddetli bir azap beklemektedir. Onlar, hiçbir zaman Allah'ın mutlak adaletinden kaçamayacaklardır."

Muhabir: Seyit Ahmet Aytaç

Kaynak: AA