Diyarbakır'ın tarz Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde duyuru edilen sokağa çıkacak yasağının ardından yıldırı örgütü PKK personellerinin saldırısından ide duyan yurttaşlar konutlarını bırakma ediyor.

Kaynartepe Mahallesi'nde sokağa çıkacak yasağı kararının alınmasının arkası sıra buradaki vatandaşlar, dirilik güvenliği endişesiyle konutlarını bırakma etmeye başladı.

Bazı aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrıldı. Bu tam ailesiyle hicret fail birlikte çocuğun yaş döktüğü görüldü. Teröristlerin saldırısı kararı kıygın olduklarını tamlayan vatandaşlar, PKK'ya tepkime gösterdi.

Bir asayiş görevlisi ise ailesiyle konutlarını bırakma geçirmek durumunda artan birlikte çocuğu, başını ve yanağını okşayarak sevdi.

Bölgedeki kasapların, sokağa çıkacak yasağı duyuru edilmesinin arkası sıra iş yerlerindeki etleri taşıması dikkati çekti.

Bu arada, oyuntu kazılan ve barikat kurulan açıklık sokakların etrafında zırhlı araçlarla tılsım düzlük asayiş güçleri, birlikte sokakta bazuka mermisi ele geçirdi.

İlçenin en şişman mahallesi Kaynartepe'de devir zamane tabanca ve patlama sesleri gelirken, cankurtaran ve esenlik görevlileri de müheyya bekletiliyor.

Kaynak: AA