Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden yıldırı saldırılarında yaşamını kaybedenler düşüncesince okutulan hatim-i şeriflerin duası, Ankara ve İstanbul'da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Camisi'nde cuma önceleri Çanakkale şehitleri ile Ankara'daki yıldırı saldırısında yaşamını kaybedenler düşüncesince okunan hatimlerin duası yapıldı. Dua öncesinde Beştepe Millet Camisinde Kuran'ı Kerim ve doğum okundu.

'Birlik ve beraberliğimizi korunum geçirmek durumundayız'

İstanbul'daki afsun ise Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi ve Sultanahmet Camisi'nde edildi. Duayı, Sultanahmet Camisi'nin imamı İshak Kızılaslan yaptırdı.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde de cuma öncesinde Çanakkale şehitleri ve yıldırı saldırılarında yaşamını kaybedenler düşüncesince Kur'an-ı Kerim ve doğum okunarak, afsun edildi.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şehitlere yağmur dilediklerini, gazilere minnettarlık duygularını anlatım ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Tarihte, İslam coğrafyasında Müslümanlar cümle kişi aralarında değişik düşünüm ve mezheplere erbap namına ayrıca değişik dinlerin personelleri namına müşterek arada yaşamışlardır. Güç ve güç Müslümanların elinde bulunduğu müddetçe, bu toprakların huzuru inanca altındadır. Ama İslam düşmanları da gereksiz durmazlar. İslam düşmanları, yurt düşmanları, ayrıca mal düşmanları bulunmaktadır Bunlara huzur tamamen ayık olmak, bütünlük ve beraberliğimizi korunum geçirmek durumundayız.'

Kaynak: AA