ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Terör örgütü, martir etmiş olduğu askerlerimizle, polislerimizle, korucularımızla, çıplak vatandaşlarımızla evet, bizim canımızı yakıyor. Ama şundan tehlikesiz olun, kendisi de beğenmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, peşinden çekilmeye başladı.' dedi.

'Hangi adı kullanırsa kullansın bütünü de bire beraberinde örgüttür'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarıcı yıldırı örgütünün değişik ad ve kısaltmalarla dünyayı aldatmaya çalıştığına özen çekerek şunları kaydetti:

'Uluslararası kamuoyuna beraberinde kat şimdi sesleniyorum. Bölücü yıldırı örgütü, adeta alfabedeki bütün harfleri tüketircesine daima değişik isimlerle, değişik kısaltmalar altında dünyayı aldatmaya çalışıyor. Hangi ismi, ne kısaltmayı kullanırsa kullansın, bütünü de bire beraberinde örgüttür. İster PKK olsun, lüzum KCK olsun, lüzum PYD olsun, lüzum YPS, YBŞ, TAK... Onlarla beraberce cereyan fail DHKP-C olsun, MLKP olsun, TKP/ML olsun, ne olursa olsun... Ülkemizde hisse senedi karşıcı DAİŞ, benzeri yapılardaki örgütler bulunan El-Kaide, Boko Haram, El-Şebap, ne olursa olsun, bunların bütünü de bire beraberinde adamlık düşmanı, demokratlık düşmanı, hürriyet düşmanı yapılardır. Bunu hakeza bilelim.'

Kaynak: AA