Terör örgütü PKK'ya müteveccih akıbet 2 günde dünya genelinde meydana gelen operasyonlarda 233 isim gözaltına alındı, 31 isim tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Kızılay Güvenpark'taki yıldırı saldırısına bağlı planlı operasyonlarda Ankara'da 3, Şanlıurfa'da 4, Tekirdağ'da 3, Gaziantep ve Diyarbakır'da ise 1'er isim peyda geçirmek kabilinden hep 12 isim gözaltına alındı. Ayrıca dünya genelinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih planlı soruşturmalar kapsamında da muhtelif vilayetlerde operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu operasyonlarda 221 isim gözaltına alındı, 31 isim tutuklandı.

Konya'da PKK/KCK'ya müteveccih operasyonda HDP İl Başkanı Nurhan Erkal'ın da bulunmuş yer aldığı 7 isim gözaltına alındı.

PKK/KCK'ya müteveccih operasyonda Denizli'de de 17 kişi, Mersin'de 14 kişi, Osmaniye'de 5 kişi, Kırklareli'nde 7 isim gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınırı gayrikanuni yollarla sabık 10 terörist, kaymakamlık merkezinde kovalamaca kararı yakalandı.

Edirne'de yıldırı örgütü PKK/KCK'ya ve örgütün ilk gencelme yapılanmasına müteveccih operasyonda 4 darülfünun talebesi gözaltına alındı.

Adana'da da yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih helikopter destekli operasyonda 36 isim gözaltına alındı. Şüphelilerin, PKK/KCK yıldırı örgütünün bağlanmış ve görsel iletişim araçları ile içtimai paylaşım siteleri üstünden meydana getirdiği gelişim çağrıları doğrultusunda ilde planlı deniz hırsızı gösterilere katıldığı, eylemleri yönlendirdiği encam sürüldü.

Eskişehir merkezli operasyon

Eskişehir merkezli, yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'da 2 isim gözaltına alındı. Terör örgütü PKK üyelerine müteveccih operasyonda Antalya'da darülfünun öğrencilerinin de bulunmuş yer aldığı 24 kişi, Şanlıurfa'da 3 isim gözaltına alındı.

Mersin'in Silifke ve Mut ilçesinde yıldırı örgütü PKK/KCK'nın propagandasını bitirdikleri iddiasıyla gözaltına tahsil edilen 2 insandan 1'i tutuklandı. Muğla'da planlı operasyonlarda ise takımlar yıldırı örgütü PKK üyesi yer aldığı iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yıldırı örgütü PKK'nın ilk gencelme yapılanması YDG-H'ye müteveccih planlı operasyonda, 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'yasa dışı gösteriye katılmak' suçlamasıyla 17 isim gözaltına alındı.

Doktor ile hemşirenin yıldırı örgütüne iane etmiş yer aldığı iddiası

Siirt'te, 'terör örgütüne iane ve karyola ettikleri' encam sürülen müşterek hekim ile müşterek eş şvester gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'yaralı yıldırı örgütü mensuplarını otama ettikleri, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerindeki teröristlere çare ve tıbbi materyal realizasyon ettikleri, 'terör örgütüne iane ve karyola ettikleri' öne sürüldü.

Ağrı'da planlı yıldırı operasyonu kapsamında HDP Ağrı İl Örgütü binasında meydana getirilen aramanın arkası sıra aralarında fırka il yöneticilerinin de bulunmuş yer aldığı 26 isim gözaltına alındı.

PKK/KCK'nın HDP Ağrı İl Örgütü binasında 'seminer' ismi altında sanki 'öz defans yapılanmasını' kurmak ve şehirde 21 Mart önceleri sanki 'devrimci el savaşı' başlatmak amacıyla kestirmece 20 gündür, 'çukur kazma, kazılan çukurlara bomba ve mayın döşemek, düzenlilik güçlerine mukavemet, hücum düzenleme, hususi harp teknikleri ve ideolojik' mevzularda terbiye verildiği belirleme edildi.

Terörist cenazelerini düzenleme etmiş yer aldığı iddiası

Siirt'te yıldırıcı cenazelerini düzenleme etmiş yer aldığı ve yıldırı örgütünün kepez ekibine öge sağlamış yer aldığı encam sürülen isim gözaltına alındı. Şüpheli B.K'nın, ilkin cenazelerini HDP'ye konfirmasyon geçirmek istemeyen ve şeb gömmek talip aileleri gözdağı ederek, ölen teröristlerin cenazelerinin HDP'nin organizesinde defnedilmesini sağlamış yer aldığı encam sürüldü.

Mardin'in Artuklu ilçesinde değişik tarihlerde bombalı hücum eylemi düzenlemiş yer aldığı ve eylemlere asistan yer aldığı nedeni öne sürülerek 15 isim gözaltına alındı.

HDP İlçe Başkanı tutuklandı

Muş'ta yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Kocaeli'nin Darıca ve Dilovası ilçelerinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen HDP Dilovası İlçe Başkanı Kamuran Onay, tutuklandı.

Giresun ve Batman'da, yarıcı yıldırı örgütüne müteveccih harekât kapsamında gözaltına tahsil edilen 26 insandan 11'i tutuklandı.

Terör örgütü PKK'nın ilk gencelme yapılanması YDG-H'ye müteveccih Manisa özek ve Saruhanlı ilçesinde planlı operasyonda gözaltına tahsil edilen 15 zanlıdan 13'ü tutuklandı.

Kaynak: AA