MERSİN

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'in il merkezinde fariza karşıcı muhtarlarla beraberinde araya geldi.

Ülkeyi elan da perçinlemek durumunda olduklarını anlatım fail Elvan, Türkiye'nin etrafının acı çemberi bulunmasına rağmen, hala denge adası olmaya devam ettiğini kaydetti.

Elvan, Diyarbakır'da öğrencilerin karne alımı sırasında yıldırı örgütü mensuplarınca meydana getirilen saldırıyla ilgili, şöyleki konuştu:

'Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor. Bakınız ahit sabahleyin öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o yurt hainleri, evlatların karne alması sırasında okula bomba atmaktan bile çekinmiyorlar. Milletimizin bu mevzuda aşırı ayık olması lazım. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, merkeziyetçi talih yapımızı bozmaya çalışanlara gönül rahatlığı her daim baş başa mücadele edeceğiz. Evet Silopi'de alçak üst doğruluk harekatı iri seviyede tamamlandı. İnşallah gelecek günlerde Cizre'de de Sur'da da başka ilçelerimizde de bu doğruluk harekatı tamamlanacak ve akıbet beraberinde yıldırı örgütü mensubunu namevcut edinceye denli mücadelemizi devem ettireceğiz.'

Gelecek nesillere güzel beraberinde iklim budala edebilmek düşüncesince baş başa çalışıp çelim harcama edeceklerini aktaran Elvan, 'Düşünün beraberinde yandan o kahraman askerlerimiz itimat mensuplarımız yıldırı örgütüne yönelik mücadele verirken başka yandan çoğunluğu devletin üniversitelerinde devletin aylığını meydan akademisyenler neymiş bu yıldırı örgütü bu ülkede evlatları öldürmüyor, insanları, yaşlıları öldürmüyor kabilinden beraberinde izah ika gereğini hissediyorlar. O insanoğlu utanmalılar. O bildiriye imza atanlar utanmalılar. Yapılanları görmezden gelenler utanmalılar niteleyerek düşünüyorum.' dedi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Kaynak: AA