Filipinler'de Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentini bir aydan uzun süredir kuşatma altında tutan terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün liderlerinden Abdullah Maute, gözaltındaki ae ve babasının serbest bırakılması karşılığında, rehin tuttukları Rahip Teresito Suganob'un salıverileceğini açıkladı.

Maute, açıklamasında, Marawi kuşatıldıktan sonra beraberindeki 10 kişiyle Rahip Teresito Suganob'un katedralden kaçırıldığını belirtti. Ae ve babasının serbest bırakılması karşılığında Suganob'u salıvereceklerini ifade eden Maute, Moro İslami Kurtuluş Cephesinin (MİKC) pazarlık sürecine dahil olması durumunda da Marawi'den ayrılacaklarını bildirdi.

'TERÖRİSTLE MÜZAKERE EDİLMEZ'

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abe Abella da pazarlık teklifiyle ilgili teröristlerle müzakere edilemeyeceğine dair hükümet politikası olduğunu belirterek, kimsenin pazarlık yapma yetkisi bulunmadığını kaydetti.

4 KÖYDE SAKLANIYORLAR

Orduya göre, Maute militanları Marawi'de 4 köyde saklanıyor.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 4 Haziran'da, rehineleri öldürseler bile Maute militanlarıyla görüşmeyeceğini açıklamıştı.

Ülkede adam kaçırma ve bombalı saldırılar düzenleyen Maute örgütü, Abdullah Maute ve kardeşi Ömer tarafından 2012'de kurulmuştu. Maute, Nisan 2015'te DEAŞ'a bağlılığını ilan etmişti.

Kaynak: HABER7.COM