Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kırsal alana kaçmaya çalışırken yakalanan terör örgütü PKK'nın sözde ilçe gençlik sorumlusu tutuklandı.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede teknik takip sonucu PKK'lı bir teröristin kırsal alana kaçmaya çalıştığı istihbaratını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, önceki gün Esentepe Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda yakalanan örgütün sözde ilçe gençlik sorumlusu, "Armanç" kod adlı terörist A.B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesi sonrasında Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlı, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

"Korktum, kaçmak istedim"

Tutuklanan A.B'nin, ilçede güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda saldırı ve bazı iş yerlerinin yağmalanması olaylarının faili olduğu bildirildi.

Teröristin, emniyet ve adliyedeki ifadesinde terör örgütünün son dönemde gençleri hedef aldığını belirterek, "Asker ve polisin ilçede ciddi hazırlık yaptığını gördüm. Operasyonun çok büyük olacağını anladım. Korktum, fırsatını bulduğum anda kaçmak istedim ancak yakalandım" dediği öğrenildi.

Kaynak: AA