Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, yıldırı örgütü PKK'nın bombacısı yer aldığı belirlenen müşterek yıldırıcı nötr bir duruma getirildi.

Valilikten meydana getirilen açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ve Kulp ilçelerinde dağlık ve ormanlık bölgede çalışkanlık yürüten, aralarında fevk düzem teşkilat yöneticilerin de bulunmuş yer aldığı değerlendirilen yıldırı örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini nötr bir duruma getirmek, barınak ve uçaksavar mevzilerini bozma etmek, malzemeleri ele etmek öze harekât gerçekleştirildi.

Operasyon esnasında Kulp ilçesine ilişkin Yaylak Mahallesi Dokuz Virajlar Bölgesinde, cezaevi ve yola el inşası patlayıcı yerleştiren teröristlerle çıkan çatışmada, örgütün bombacısı yer aldığı belirlenen yıldırıcı nötr bir duruma getirildi.

Bölgede meydana getirilen yer kontrol ve taramasında derinlemesine namlulu silah, 5 şarjör, 135 fişek, 5 şarjör çantası, 2 içi amonyum nitrat komple aş damı tüpü, 5 el inşası patlayıcı, 2 hareket ölçer, 3 mekanizma kablosu, telsiz, telsiz anteni, gün düşünce dürbünü, beden çantası, açıktan görüntülemeyi engel olmak düşüncesince geçer şemsiye, 10 gr. tütün ve besin malzemeleri ele geçirildi.

Kaynak: AA