BİTLİS/TUNCELİ

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda 4 ad gözaltına alındı.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 29 Şubat'ta Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının günah bölgesinde, yıldırı örgütü PKK/KCK ile iltisaklı bulunduğu değerlendirilen şahıslara müteveccih 'Şehit Jandarma Komando Er Oğuz Burkay-2' ismi maruz operasyonun düzenlenmiş bulunduğu belirtildi.

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı günah branşında 7, Tatvan ilçesinde de ortak peyda etmek kabil 8 ev ve eklentilerinde kontrol yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

'Aramalarda 4 şüpheli, 'terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, örgüt namına milis-iş birlikçi faaliyetlerde mevcut peyda etmek ve örgütün rustik sahasına öge aktarımı yapmak' suçlarından gözaltına alınmıştır. 3 şüphelinin yakalanması düşüncesince de çalışmalara bitmeme edilmektedir. Güvenlik güçlerimizce ev ve eklentilerinde 1 yaya tüfeği fişeği, 149 M-1 tüfeği fişeği, 6 Kalaşnikof şarjörü ve bu silaha ilişik 145 fişek, 2 av tüfeği, 11 av tüfeği fişeği, 33 silah mermisi, 4 cep telefonu, 4 SIM kart, 12 flash bellek, 8 CD ve DVD, 11 videoteyp kaseti, 67 örgütsel kıyafet, 5 ajanda, 1 HPG logolu zılgıt mektubu fotokopisi, 1 Leşker kıyafeti, 4 örgütü simgeleyen puşi, 10 emektar Azadiye Welad gazetesi ile tahminî 200 gr. kubar kötü ele geçirilmiştir. Silah, mühimmat, belge ve eşyalara Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının buyrukları doğrulusunda el konulmuştur.'

Tunceli'de 3 ad gözaltına alındı

Tunceli'de yıldırı örgütüne müteveccih operasyonda, kullanılmaya müheyya el inşası patlayıcı ele geçirildi, 3 ad gözaltına alındı.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, yıldırı örgütüne hakkında Merkez Alibaba Mahallesi'nde ortak ikametgah ve Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'ndaki ortak iş namına operasyon düzenlenmiş bulunduğu belirtildi.

Adreslerde kontrol yapıldığı tabir edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Aramalarda, ortak âşık tüpüne koli bandıyla sarılı, 4 çivilemek gazı tüpüyle güçlendirilmiş kablo düzeneği mevcut el inşası patlayıcı husus ile 3 el telsizi ve toplatılma sonucu mevcut belge ele geçirilmiştir. 3 kuşkulu cumhuriyet savcılığının direktifiyle gözaltına alınmıştır. Terörist unsurlara müteveccih alanda dirlik ve itimatı iletmek kabil halkın da desteği ile operasyonlar kararlılıkla sürecektir.'

Kaynak: AA