KOCAELİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Meclis'teki dokunulmazlık teklifi oylamasına ilişkin, "Bölücü terör örgütü mensuplarını, yandaşlarını, arkasındakilerini, önündekilerini kamu alanının tamamından silmek, süpürmek ve atmak başta Meclis'tekiler olmak üzere, hepimizin görevidir." dedi.

Abhazya Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği ve Kocaeli Abhaz Kültürü Derneği'nin İzmit ilçesindeki bir otelde düzenlediği, "Kuzey Kafkasya Halklarının Türk Siyasetinde Yeri" konulu konferansta konuşan Topçu, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti olarak bölücü terörle mücadele ettiklerini söyledi.

"Bölücü terörle mücadele ederken, bu büyük milleti meydana getiren her bir unsurdan bir evladımız ayyıldızlı al bayrağımıza sarılıp elimize veriliyor." diyen Topçu, "Bugün de hain, kahpe, alçak ve arkasında 72 düvelin Olimpos Dağı'nın çocuklarının bulunduğu eşkiya ve haydutlar tarafından 4 evladımız şehit edildi, 9 yaralımız var. Rabbim onlara rahmet etsin. Gazilerimize şifa versin. Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin." ifadesini kullandı.

"Terörün hakkından gelmeye kararlıyız"

Topçu, New York'un, Paris'in ve Moskova'nın kendi güvenliğini almakta hangi hak ve hukuku kullanıyorsa, Ankara'nın da o hakkı, o hukuku sonuna kadar kullanacağını ifade ederek, terörü "tekne kazır" gibi kazıyacaklarını dile getirdi.

"Biz millet olarak da devlet olarak da bu bölücü terörün hakkından gelmeye kararlıyız." diyen Topçu, "Yüreğimiz yanabilir, ciğerimiz yanabilir, şehitler verebiliriz ama biz millet olarak biliyoruz ki toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Toprağı vatan yapan şehit ve şühedanın kanıdır." şeklinde konuştu.

Topçu, Meclis'te teröre destek olanlar ile yandaşlarının milletin beklediği bir kanun değişikliğini yapmamakta inat ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Sokağa çıkıp, Kürt'e de, Türk'e de, Laz'a da, Abhaz'lara da soralım. Bu milletin evlatlarına soralım. 40 yıldır bizim kanımızı döken bu terör örgütüyle ilgili arkasında, önünde, sağında, solunda duran eşkiyayı kutsayan, destekleyen bu hainlere, bu alçaklara Meclis'te yer verelim mi, vermeyelim mi? Bu bölücü terör örgütünün arkasında duran, onları destekleyen vekillerin Meclis'te kalmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Kimse istemez. Niye isteyelim? Terörden etkilenen bu memlekette sadece bir hane değil ki. Terörden Kürt de etkilendi, Türk de etkilendi, Çerkes de etkilendi, Abhaz da etkilendi. 40 yıldır verdiğimiz şehitlere bakın, ebrunun her bir renginden bir şehidimiz var."

"Atatürk'ün kurduğu partiye oy verenler mutlu olmadılar"

Terör örgütünü Meclis'te ve diğer alanlarda destekleyenlerle ilgili kanun yaptıklarını belirten Topçu, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal'in kurduğu partiye oy veren kardeşlerimiz sanıyorum ki Meclis'teki manzara karşısında hiç mutlu olmadılar. Bu bütün milletimizin vicdanını yaraladı. Bölücü terör örgütü mensuplarını, yandaşlarını, arkasındakilerini, önündekilerini kamu alanının tamamından silmek, süpürmek ve atmak başta meclistekiler olmak üzere, hepimizin görevidir. Millet onlara o yüzden oy verdi, onun için seçti. Kocaeli'de rektör canını dişine takacak, paralel çetesiyle, örgüt çetesiyle uğraşacak ama milletten oy alıp oraya gidenler bu mücadeleyi zayıflatmak için gidip orada terör örgütünün, yandaşlarının yanında duracak. Kabul edilebilir mi böyle bir şey? O terör örgütleriyle mücadelede, milletin ve devletin yanında değil de onların yanında duranları, sizlerin vicdanına havale ediyorum."

Muhabir: Metin Girgin

Kaynak: AA