TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Dikkat ederseniz, bu konularda az konuşuyor, çok iş yapıyoruz." dedi.

Soylu, Trabzon Valiliğinde düzenlenen, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya, Cumhuriyet Bayramı'nın kutlu ve mutlu olmasını temenni ederek başladı. Milleti cumhuriyetle, özgürlükle, bağımsızlıkla, hürriyetle buluşturan, büyük istiklal mücadelesini demokrasi ve Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Meclise şükranlarını sunan Soylu, şehitlere Cenabıallah’tan rahmet, gazi olanlara sağlık, ülkeye esenlikler diledi. 

Türkiye'nin bir vizyon ortaya koyduğunu, bundan sapmadan yoluna devam ettiğini vurgulayan Soylu, bu vizyonun arkasında büyük bir millet, bir akıl ve dünyayı iyi anlayan, geleceğini iyi tasarlayan bir anlayış bulunduğunu kaydetti.

Soylu, üniversiteler, ulaşım ağları, bilim ve teknolojide atılan adımlar, savunma sanayisinde alınan yol, yerel yönetimlerin çalışmalarıyla her gün daha ileriye gidildiğine işaret ederek, "İstikametimizi, yönümüzü biliyor ve vizyonumuzu da ona göre koyuyoruz." diye konuştu. 

Katılımcılardan bürokrasinin mümkün olduğunca azaltılmasını isteyen Soylu, büyüdükçe sadeleşmek ve pratik olmak gerektiğini, vatandaşın arzusunun da bu yönde olduğunu söyledi. Vatandaşın önünden gitmenin, onun beklentisinin önünde bir vizyon ortaya koyabilmenin önemine işaret eden Soylu, "O zaman vatandaş için devlet çok daha önemli bir hale geliyor, öbür türlü sürekli itiraz edilen ve sürekli bir şekilde bu konuda eleştirilen bir tutum ortaya konuluyor." dedi. 

Soylu, 21'inci yüzyılın söz değil sistem sistem asrı olduğuna dikkati çekerek, sistemi kuranın öne geçtiğini söyledi

"Farklı bir güvenlik konsepti"

FETÖ, PKK, DEAŞ ile mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Soylu, şunları ifade etti:

"Dikkat ederseniz, bu konularda az konuşuyor, çok iş yapıyoruz. Yine az konuşacağız, çok iş yapacağız ve farklı bir güvenlik konsepti içinde olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız, aziz milletimize duyurdu ve bu farklı güvenlik konsepti içerisinde Türkiye, Sayın Başbakanımız duyurdu, Türkiye bu farklı güvenlik konsepti içerisinde önümüzdeki dönem çok önemli adımlar atacaktır. Epey bir önemli adım atılarak geldi, şimdi işin başka bir merhalesindeyiz, inşallah bu merhaleden de alnımız ak çıkacağız ve milletimize mahcup olmayacağız. Bugün biz burada rahat otururken hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizle sınırlarımızın dışında hem jandarma, emniyet birilerimiz, polisimiz aynı zamanda korucularımız da sınırlarımızın içerisinde büyük bir mücadele veriliyor ve hiç kimse gözünü budaktan sakınmıyor. Şehit olmayı kendine en önemli onur timsali olarak görüyor ve bu büyük adanmışlık, bu ülkede huzurumuzun ve geleceğimizin teminatıdır, bunu da ifade etmek istiyorum."

Soylu, gelecek nesillerin bu dönemde ortaya konulan iradeye, kararlılığa ve hizmet aşkına dua edeceğine inancını dile getirerek, "Allah'a şükürler olsun, ayağımızı çelmelemeye çalışıyorlar, çalıştıkça kuvvetlenen bir Türkiye var. Bu çok önemli bir şeydir yani her çelmeden güçlü çıkan bir Türkiye var, her çelmeden millet iradesinin kayyu olduğu bir Türkiye var, her çelmeden bize dost olanların hem hayranlıkla hem de destekle takip ettiği ama bize biraz kem gözle bakanların da hayal kırıklığına uğradığı bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Kurulan oyunlara tabi olan değil, oyun kurmaya çalışanların da hesap etmek durumunda olduğu bir Türkiye tablosununun net şekilde görüldüğünü belirten Soylu, "Bu milletimizin ortaya koyduğu özgüvendir, bu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlı tutumunda Türkiye'nin rotasında ilerlediğinin en önemli delilidir. " değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşın duasını alan her kamu yöneticisinin işi rast gider"

Trabzon'la ilgili yatırımlara da değinen Soylu, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, kaymakamların, ilgili müdürlerin, ticaret ve sanayi odalarının büyük bir gayretle ortak şehrin geleceği için ortak çaba harcadığını dile getirdi.

Soylu, eksikliklerin hep beraber tamamlanacağını, yatırımların hızlandırılacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Eserlerin de bir ruhu var bunu bilesiniz. O da ilgi bekler, alaka bekler. O da kendisini takip etmenizi ister. O da farkında olmanızı bekler çünkü onun olmasını isteyen de büyük iradeye hepimiz tabiyiz. Onun için dokunmak lazım, takip etmek lazım, en önemli iş budur. Trabzon’da bu konuda çok ileri mesafedeyiz ama hem Trabzon’da hem de Türkiye’nin her yerinde vatandaşın duasını alan her kamu yöneticisinin işi rast gider. Hem tuttuğu ve yürüttüğü projeler akim kalmaz devam eder hem kendi günlük ve bireysel hayatında bundan büyük fırsat yok. Millet dua almak için yollara dökülüyor, kamu yöneticilerinin her gün dua almak neredeyse potansiyel olarak önünde durmaktadır. Bunu hep beraber fırsata çevirelim."

Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Kaynak: AA