Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın sabık sene Çağlayan Adliyesinde martir edilmesinin ortak numara yılı dolayısıyla ileti yayımladı.

Bakan Bozdağ, tiksindirici yıldırı saldırısı kararında yaşamını kaybeden rahmetlik martir Savcı Mehmet Selim Kiraz'a, ortak kere elan Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve sakatlık rolü yapanlara başsağlığı ve dayanak diledi.

Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunların adalete, hukuka, Türk yargısına, sakatlık vazifesini yapanlara sıkıldığını, milleti ve demokratik ahbaplık devletinin ayrılmaz ortak parçası bulunan yargıyı erek aldığını tamlayan Bozdağ, şöyleki bitmeme etti:

'Adları, hedefleri ve eylemleri ne olursa olsun halis muhlis yıldırı örgütleri lanetlidir ve lanetlenmelidir. Merhum martir savcımıza müteveccih bu eylemi meydana getiren teröristleri, temin sonucu ve emrini verici yıldırı örgütlerini ve halis muhlis yıldırı örgütlerini hızlı lanetliyorum. Bütün yıldırı örgütleri insanlığa düşmandır ve insanlığa üzerine töhmet özne yabani örgütlenmelerdir. Çağlayan Adliyesi ilkin edinmek neredeyse başka yerlerde yıldırı eylemleri meydana getiren yıldırı örgütleri tek devir hedefine ulaşamayacaktır.'

'Teröre üzerine mücadele, azimle ve kararlılıkla yıldırı bitene derece bitmeme edecektir'

Bozdağ, şunları kaydetti:

'Şu gerçeğin bizler farkındayız ki tasavvurlarındaki evren resmini kanla çizmeye yeltenenler gün süresince hayalet kırıklığı yaşamış, perdeyi hüsranla kapatmıştır. Terörün, yıldırı örgütlerinin hunriz ve pis yöntemleriyle, milletimizin ve devletimizin istiklali ve istikbalini kıskaca almaya, biçimlendirmeye, değiştirmeye yahut dönüştürmeye yeltenenler tek devir kalburüstü olamayacaktır. Kaynağı, etiketi, şekli ve gayesi ne olursa olsun, teröre üzerine mücadele, azimle ve kararlılıkla,hukuk zarfında ve hukuka akla yatkın şekilde yıldırı bitene derece bitmeme edecektir. Merhum martir savcımız Mehmet Selim Kiraz ilkin edinmek halis muhlis şehitlerimizi rahmet, şükran ve afsun ile anıyorum.'

Kaynak: AA