ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığı, terör operasyonları kapsamında Silopi'de 135, Cizre'de 308 ve Sur'da ise 101 peyda etmek kıl payı mecmu 544 yarıcı terör örgütü çalışanının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından meydana getirilen açıklamada, 15 Aralık 2015'te Şırnak'ın Silopi, Cizre ve 19 Aralık 2015'te ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde belirleme edilen yarıcı terör örgütü çalışanı teröristlere müteveccih başlatılan operasyonların bitmeme etmiş olduğu belirtildi.

Silopi'deki operasyonlarda bugüne denli 135 yarıcı terör örgütü çalışanının etkisiz hale getirilmiş olduğu vurgulanarak, bu teröristlerin ehemmiyetli ortak kısmının vatandaşların suç duyurusu kararı kaçarken yakalandığı kaydedildi.

732 patlayıcı imha edildi

Açıklamada, operasyonlarda 732 el inşası patlayıcının imha edildiği, 218 barikatın kaldırıldığı ve 31 hendeğin kapatılmış olduğu belirtilerek, 'Bölücü terör örgütünün gelişim yeteneği sonlandırılmakla birlikte, geride küsurat trap ve barikatların ortadan kaldırılması, el inşası patlayıcıların temizlenmesi ve yurttaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasına müteveccih kontrol ve tasfiye faaliyetlerine bitmeme edilmektedir. Bu faaliyetin icrası dirimsel önemi nâkil olup, yurttaşlarımızın emin ortak ortamda dirlik süresince yaşamalarına yöneliktir' ifadelerine toprak verildi.

Cizre'deki operasyonlarda ilçenin yüzdelik 67'sindeki trap ve barikatların kaldırıldığı, yarıcı terör örgütü çalışanı 308 teröristin etkisiz hale getirildiği, bunlardan ortak kısmının da vatandaşların suç duyurusu kararı kaçarken yakalandığı vurgulanan açıklamada, operasyonlarda 429 el inşası patlayıcının imha edildiği, 313 barikatın kaldırıldığı ve 37 hendeğin kapatılmış olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bitmeme fail operasyonlarda ise ilçenin yüzdelik 71'inde trap ve barikatların kaldırıldığı, 58 el inşası patlayıcının imha edildiği, operasyonlarda yarıcı terör örgütü çalışanı 101 teröristin etkisiz hale getirildiği, 59 el inşası patlayıcının imha edildiği, 84 barikatın kaldırıldığı ve 6 hendeğin de kapatılmış olduğu bilgisi aktarıldı.

Vatandaş askere ve polise eş çıkıyor

Öte yandan, askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Diyarbakır'ın da Sur ilçesinde planlı operasyonlarda vatandaşlar, askere ve polise eş çıkıyor.

Vatandaşların desteğinin bitmeme ettiğini vurgulayan askeri kaynaklar, yüzlerinde büyüklük ifadesi nâkil vatandaşların sayılarının artığını, bunun da düzenlilik kuvvetlerini kıvançlı ettiğini belirtti.

Kaynak: AA