Terör örgütü PKK'ya müteveccih sonuç 3 günde yurt genelinde meydana gelen operasyonlarda 320 isim gözaltına alındı, 41 isim tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, diyar genelinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih planlı soruşturmalar kapsamında ayrışık şehirlerde operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda sonuç 3 günde 320 isim gözaltına alındı, 41 isim tutuklandı.

İstanbul'da yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih 16 ilçede helikopter destekli operasyonda, aralarında avukatların da yer aldığı 29 kuşkulu gözaltına alındı. Şüphelilerden Hüseyin B'nin Ankara'daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih harekât kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk'ün de avukatlığını meydana getirdiği öğrenildi.

Müvekkillerini dağa çıkmaya heveslendirme etmiş yer aldığı iddiası

Şüpheli avukatlardan bazılarının, ayrışık eylemlere bağlı yargılanan müvekkillerini, yıldırı örgütünün kepez ekibine katılmaya heveslendirme etmiş yer aldığı de öne sürüldü. Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) ve kişilerin ikametlerinde meydana getirilen aramalarda ise aşırı sayıda örgütsel belge ele geçirildi.

Kahramanmaraş merkezli İstanbul, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa'da yıldırı örgütü PKK ve ilk gencelme yapılanması YDG-H'ye müteveccih planlı operasyonda 20 isim gözaltına alındı. Aynı dosyada, ortak apayrı soruşturmadan tutuklanan HDP Kahramanmaraş İl Başkanı Erhan Yapıcı ile 2 darülfünun öğrencisinin isimlerinin de arazi almış yer aldığı öğrenildi.

Elazığ'da yıldırı örgütü PKK/KCK'ya müteveccih operasyonda HDP ve DBP üyesi 4 isim gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda aşırı sayıda örgütsel belge ele geçirildi.

Üniversite kampüsündeki eylemde yıldırı örgütünün propagandasını bitirdikleri iddiası

Bursa'da, yıldırı örgütü PKK/KCK'nın ilk gencelme yapılanması YDG-H üyesi yer aldığı iddiasıyla 8 isim gözaltına alındı.

Adana'da yıldırı örgütü PKK/KCK'ya müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen 36 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda 2 isim gözaltına alındı.

Afyonkarahisar'da planlı yıldırı örgütü operasyonunda, PKK'nın ilk gencelme yapılanması YDG-H üyesi yer aldığı iddiasıyla aranan ortak isim tutuklandı.

Batman'da yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen 4 şüpheliden bir tanesi tutuklandı.

Malatya'nın Kale ilçesinde, geçici otobüsünde yıldırı örgütü PKK çalışanı ortak isim yakalanarak, tutuklandı.

Gözaltına alınanlar ortada HDP ve DBP yöneticileri de bulunuyor

Manisa'da yıldırı örgütü PKK/KCK'ya müteveccih operasyonda, HDP Manisa İl yöneticileri Hatice Aslan ve Sait Aycı'nın da aralarında bulunmuş yer aldığı 10 isim gözaltına alındı.

Ankara'da planlı operasyonda, yıldırı örgütü PKK üyesi yer aldığı kanıt edilen, aralarında darülfünun öğrencilerinin de bulunmuş yer aldığı 6 isim gözaltına alındı.

Erzurum'un Tekman ilçesinde meydana getirilen yıldırı operasyonunda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tekman İlçe Yönetim Kurulu üyesi 2 kuşkulu gözaltına alındı.

Kaynak: AA