ANKARA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dün yurt içindeki önemli olaylara dair bilgi yer aldı.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonda, 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz kılındı. Böylece Nusaybin ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 402'ye çıkmış oldu.

Bunun yanında, bölgede dün 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı sayısı 991'e ulaştı.

Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından ise bir bina yakıldı. Ateşe verilen bina sayısı ilçede 74'e yükseldi.

Şırnak'taki operasyon

Şırnak'taki operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist de teslim oldu. İldeki operasyonda, toplam 409 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

Ayrıca, 10 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 580 adet kalaşnikof fişeği, bir tabanca şarjörü, 20 tabanca fişeği, dört el bombası ve iki el telsizi de operasyonda ele geçirildi.

Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından da altı bina ateşe verildi. 23 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği şehir merkezinde bugüne kadar toplam bin 116 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl'deki operasyon

Bingöl'deki operasyonda 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi ve beraberlerinde üç kalaşnikof piyade tüfeği, 15 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 163 fişek, 6 el bombası ve 3 uzaktan el yapımı patlayıcı patlatma cihazı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış Hakkari'de bir, Erzincan'da bir olmak üzere 2 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Bunun yanında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle temas sağlandı. Operasyonda, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bir terörist de Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4 PKK/PYD mensubu terörist gözaltına alındı. Operasyonda patlayıcı madde de ele geçirildi.

Muhabir:Ali Kemal Akan

Kaynak: AA