MARDİN

Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlere müteveccih operasyonlar nedeniyle Midyat'ta eğitimlerini sürdüren öğrenciler, karne sevinçlerini buruk yaşadı.

Terör örgütü PKK personellerinin kazmış bulunduğu hendekler, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı patlayıcıların imha edilmesi şartıyla Nusaybin, Cizre ve Silopi'de devam eden operasyonlardan ötürü okullarında pedagoji bilimi öğretimine bitmeme edemeyen yıldırı mağduru 409 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Öğrencilerden Miran Pürnek, AA muhabirine, 2 ay evvel Cizre'den ailesiyle Midyat'ta geldiğini, okulunu ve dostlarını aşırı özlediğini söyledi.

Eğitimine Midyat 75. İMKB mektebinde 6. sınıfa bitmeme ettiğini özetleyen Pürnek, 'Olayların müşterek an evvel bitmesini istiyorum. Eğitimimize kuş sesleri altında sürdürmek en şişman hayalimiz. Cizre'deki imkanlarım burada yok. Bütün eşme kitaplarım evimde kaldı' dedi.

Pürnek, Midyat'ta akrabalarının birlikte 10 insan müşterek arada yaşadıklarını, müşterek an evvel evine ve okuluna değişmek istediğini dile getirdi.

Bahar Sülger de hendeklerin kapatılmasını istediğini, batıda bulunduğu kabil eğitimlerinin erinçli halde bitmeme etmesini beklediklerini anlatım etti.

5. dershane talebesi Fuat Bildik ise Cizre'de PKK personellerinin kazmış bulunduğu hendekler yüzünden Midyat'a neşet buyurmak durumunda kaldıklarını aktararak, 'Cizre'deki arkadaşlarımı özledim. Doğduğum yerde eğitimime sürdürmek istiyorum' laflarına toprak verdi.

Muhabir: Selahattin Erol

Kaynak: AA