ŞIRNAK - EKREM PAYAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için 9 noktada yapımı süren 5 bin 700 konut ve 285 iş yeri önümüzdeki aylarda hak sahiplerine verilecek.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından PKK'lı teröristlerden temizlenen kentte, terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapımına başlanan konutlar bitme aşamasına geldi.

Vali Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, İsmet Paşa Mahallesi'nde yapılan konutlarda incelemelerde bulundu. Sahada incelemelerde bulunan Aktaş, konutların inşasında gelinen son durumla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Aktaş, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde bitirilen örnek daireyi gezdi.

Terör en büyük zararı Şırnak'a verdi

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarında en büyük zararı Şırnak ve ilçelerinin gördüğünü belirterek, devletin bu zararları hızla karşılamak için büyük kaynaklar aktardığını söyledi.

Şırnak'ta terör mağdurları için konutların yapımının hızla sürdüğünü vurgulayan Aktaş, "Şırnak merkezde 9 noktada 5 bin 700 konut ve 285 iş yerinin yapımı sürüyor. Şırnak'ta hedef 6 bin 500 konut ve bin iş yeri yapılmasıdır." diye konuştu.

Vali Aktaş, terör mağduru vatandaşlara yıkılan evlerinin metrekaresine göre konut verileceğini, konutların 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak yapıldığını anlattı.

"Yaralarımız hızla sarılıyor"

Bahçelievler Mahallesi'nde evi terör saldırılarında yıkılan Rıdvan Taşar da "Evlerimiz hızla yapılıyor. Devletimize bu konuda çok teşekkür ediyoruz, yaralarımız hızla sarılıyor. Binaların biran önce bitmesini ve evlerimize yerleşmeyi hayal ediyoruz. Şuan kirada kalıyorum, biraz zorluk çekiyoruz. Hiçbir yer insanın kendi evi gibi olmuyor." dedi.

"Vatandaşlar sabırsızlıkla konutların bitmesini bekliyor"

Hak sahiplerinden Mesut Balta ise önümüzdeki aylarda konutların teslim edileceği bilgisini aldıklarını belirterek, "Bu sevindirici bir gelişmedir bizim için. Bizim gibi bazı hak sahibi ailelerin kentte yer bulmadığı için çevre illerde, köylerde olduğunu biliyoruz. Vatandaşlar sabırsızlıkla konutların bitmesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA