İçişleri Bakanlığı çeşidinden kurulan 'Alo 140 Terör İhbar Hattı'na, dünya içi ve dünya dışından mevrut ihbarların, asayiş güçlerince titizce değerlendirilmesi kararı Siirt'te baş döndürücü sayıda terör saldırısının önüne geçildi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, meydana getirilen ihbarlar yardımıyla şehirde siviller ile asayiş güçleri ve amme görevlilerinin gaye alındığı nice yıldırı saldırısının engellendiğini söyledi.

İhbarlar yardımıyla 15 Ocak'ta hisse senedi hazırlığındaki yıldırıcı gruba müteveccih dizi fiil yapıldığını tamlayan Vali Tutulmaz, bu kapsamda 5 teröristin atıl bir duruma getirildiğini dile getirdi.

Listede ismi güzeşte yıldırıcı ihbarla atıl bir duruma getirildi

Kentte atıl bir duruma getirilen teröristler ortada yakalanması düşüncesince rütbe konulmuş olan teröristin de bulunduğuna dikkati çekici Tutulmaz, şu şekilde konuştu:

'Geçen sene Siirt'te kaçakçılık kuşkusuyla durdurulan arabadan manşet kadrosuna acı açılması kararı 30 yaşındaki manşet memuru Bünyamin Torğut'u martir fail ve asayiş güçleri ile sivilleri gaye meydan nice eyleme karıştığı belirleme edilen PKK'nın 'sözde semt sorumlusu' Çırav harf anlı şanlı Cemal Oğuz'un ismi boz listede toprak alıyordu. Başına 300 bin teklik rütbe konulmuş olan bahis konusu yıldırıcı yurttaşlarımızın suç duyurusu sonucuna meydana gelen operasyonla atıl bir duruma getirildi.'

İhbarlar neticelendikten sonradan vatandaşlara müstelzim ödemenin yapıldığını vurgulayan Tutulmaz, 'Köyün çevresinde tanıdık yada köyden erzak almaya revan teröristler, yurttaşlar çeşidinden hemen bizlere bildiriyor. İhbarın ödüllendirilmesi çağında şu anne derece dobra neticeler alındı.' dedi.

Kaynak: AA