Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, planlı 'Hak-İş Dünya Kadınlar Günü' etkinliğinde icra ettiği konuşmada,'Kadını, 'başında sarık var, başlangıcında sarık yok' sanarak ayrıma nite naşir tutarsın? Yani 'başında sarık var ise avrat değil, başlangıcında sarık olmadan kadındır', hakeza ortak tanımlama muhtemel mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başlangıcında sarık var ise üniversiteye, okullara, talih dairelerine, işe almadılar, olmadan aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu kılıç değiştirdik. İnsan bulunduğu düşüncesince bedel verdik, giyiminden kuşamından çevre değil' ifadelerini kullandı.

'3 milyar ekü dayanak vereceğiz dediler, 4 ay geçti hala verecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'den Suriye düşüncesince doğacak destekle ait olarak, '3 bilyon ekü dayanak vereceğiz dediler, 4 ay geçti hala verecekler' diyerek, 'Sayın Başbakan şu anda Brüksel'de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner. Bakın ortak yandan 'mülteciler gelmesin' diyorlar. Tamam da sığınmacıları kılıç göndermiyoruz ki, bak denizden geliyorlar. Bunların çokları da maatteessüf ölüyorlar. Biz şu anne denli hemen denizlerden 100 bine andıran mülteciyi botlarımızla kurtardık. Ama ötekiler botları şişleyerek onların ölümüne sebep oldular. Farkımız bu. Biz kişiye hakeza bakıyoruz, onlar ise anca bakıyorlar' halinde konuştu.

'Sömürge düzenine isteme göstermeyeceğiz'

'Altı zenginlik, üstü yoksulluk kaynayan Afrika'daki koloni düzeni baş döndürücü şimdi ağırbaşlı ortak halde bugün Suriye'ye ve hepsi Ortadoğuya, Kuzey Afrika'ya uygulanmak isteniyor' ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Biz buna katiyen isteme göstermeyeceğiz. Celladına aşırılmış kurbanların ihanetine karşın alanda kasılmak maksut bu sisteme gönül rahatlığı sonuna denli savaş edeceğiz' dedi.

'Esed'in talih terörünün katlettiği bigünah evlatları ve hanımları görmezden geliyorlar?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnternete koyduğu demonstrasyon gayeli videolar karşısında ortalığı ayağa kaldıranlar sebep Esed'in talih terörünün katlettiği bigünah evlatları ve hanımları görmezden geliyorlar? Rusya'nın uçaklarıyla bombalama etmiş bulunduğu Bayırbucak Türkmenlerini, oradaki Arapları, oradaki kardeşlerimizi niye görmezden geliyorlar? Yine çoğunluğunu hanımefendilerin ve evlatların oluşturduğu Akdeniz'in ve Ege'nin ziyasız sularında yitip revan hayatlar, ağızlarından avrat haklarını, hümanizmi düşürmeyenlerin niye umurlarında değil' ifadelerini kullandı.

'Siyasi partilerin mukteza adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum'

'Bu ülkede, parlamentoya girip de hala yıldırı estirenlere gönül rahatlığı ben, parlamentodaki başka siyasal partilerin, bunlar üzerine atılması mukteza adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum' diyen Erdoğan, şu halde konuştu:

'Anayasa, kanunlar ortada. Bunların icra ettiği özgürlükçü ortak savaş değildir. Bütün bunların bedeli, silahla parlamentoya tahavvül etmek değildir. Siz silahla mı tahavvül etmek istiyorsunuz? O devir buyurun Anayasanın, yasalarının emir hükümleri ortadadır, bunun gereğini yaparız, iş olur, biter. Geldin, girdin parlamentoya, demokratik halde mücadeleni ver, sözle, kalemle ver ancak 'silahla' dersen kusura bakma.'

Kaynak: AA