DENİZLİ

3. Sanayi Sitesi esnafının düzenlediği hayır yemeğine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti.

Ardından AK Parti Denizli İl Başkanlığının "İl Danışma Toplantısı"na katılan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Zeybekci, terörle mücadelenin sürdüğü bölgeden gelen şehit haberlerinde büyük üzüntü duyduğunu aktararak, şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

"Ne pahasına olursa olsun bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bu bayrağı indirmeyeceğiz" diyen Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri bir yerlerden çıkıyor ve 'diyalog' diyor. Artık diyalog miyalog yok kardeşim. O silah ellerinde olduğu sürece kökü kazınıncaya kadar, diplerine kezzap dökülene kadar devam. Terör bu ülkenin gündeminden en kısa sürede çıkacak. Kardeşi kardeşi düşürmeye çalışan, benim Kürt kardeşimin de düşmanı, eli kanlı, ruhu vicdanı ve aklı satılmış bu hainler temizlenecek inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"Yüreğim soğuyor"

Nihat Zeybekci, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırıldığını anımsatarak, bazı HDP'li milletvekillerinin terörle mücadelenin sürdüğü bölgedeki vatandaşları ziyaretinde tepkilerle karşılaştığına işaret edip, "Şimdi görüyorum, yüreğim soğuyor. Gidiyorlar Diyarbakır'da, Sur'da ziyarete. Benim Kürt kardeşimden cevabı alıyorlar. 'Ne yüzle geliyorsun buraya sen hain?' diyorlar ya. 'Ağzına sağlık aslanım' diyorum. İnşallah onlar mahkemelerde bu milletin hukukuna adaletine teslim olacaklar, hesaplarını verecekler" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Bayram

Kaynak: AA