CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz CHP'liler olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun, teröre karşıyız. Terör bir insanlık suçudur' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki konuşmasına, kurultayın hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.

Amaçlarının Türkiye'ye kardeşliği, birinci sınıf demokrasiyi getirmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Bu kurultayın bir bayram havası içinde geçmesini isterdik, bu sahnede oyunların oynanmasını, türkülerin söylenmesini isterdik. İsterdik ki hapishanelerde gazeteciler olmasın, isterdik ki Türkiye'de hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, hiçbir çocuk teröre kurban gitmesin ama bugün geldiğimiz nokta iç açıcı değil, yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var' görüşünü savundu.

Terörün azdığı, her gün şehitlerin geldiği bir atmosfer yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini sürdürdü:

'Mısır'daki sağır sultan da duysun, biz CHP'liler olarak bu ülkeye hizmet etmeyi temel görev biliyoruz. Biz CHP'liler olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun, teröre karşıyız. Terör bir insanlık suçudur. İnsan hayatı kadar değerli olan bir şey yoktur. Terör bir insanlık suçuysa teröre karşı durmak insanlığın ortak görevidir. Hiç kimse unutmasın, terörden beslenen terör örgütleridir, kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, bilimle, irfanla yapılır. Terörle mücadele kolay bir mücadele değil ama bugün geldiğimiz nokta iç açıcı nokta değil. 31 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ediyoruz, önce 'iki baldırı çıplak' dediler, bugün gelinen nokta çok daha vahim bir tabloyu ortaya koyuyor.'

Kılıçdaroğlu, terörle kararlılıkla mücadele edilirken, ayrışmanın değil birlikte olmanın savunulmasının başarıyı artıracağını söyledi.

Terörle en büyük mücadeleyi Bülent Ecevit'in yaptığı ve bunu bir devlet adamı misyonuyla gerçekleştirdiği görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, terör örgütünün bu süreçte dağılma sürecine girdiğini kaydetti.

'Anayasa'yı değiştirebilirsek demokrasiyi getirmiş oluruz'

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, toplumun özgürlükçü bir anayasa istediğini dile getirdi.

Darbe döneminde çıkan yasaların, darbe hukukunun ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye özgürlükçü bir demokrasinin gelmesi gerektiğini belirtti.

Samimi olarak toplantılara katılıp, düşüncelerini savunacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Bir kişinin kişisel beklentileri üzerine yeni bir dünya inşa edilmesine' ise asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, 'AK Parti'nin değerli Genel Başkanı'na açık çağrıda bulunuyorum; siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyorsanız, gelin darbe hukukunu tamamen değiştirelim. Anayasa da darbe hukukun bir parçası, bunları değiştirebilirsek, demokrasiyi getirmiş oluruz' dedi.

Kaynak: AA