MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca - 7 Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda ilçenin önemli kısmı terör örgütü mensuplarından temizlendi. İlçeye bağlı Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Söz konusu mahallelerde çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristler, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları bu alanda gizlendikleri binaların duvarlarında açtıkları menfezlerden güvenlik güçlerine ateş ediyor.

Terör örgütü mensuplarına sık sık "teslim olun" çağrısı yapan güvenlik güçleri, hemen hemen her sokağa, her eve tuzaklanan el yapımı patlayıcılar nedeniyle bölgede kontrollü ilerliyor. Bir bina teröristlerden temizlenip emniyete alındıktan sonra diğerine girilerek çember daraltılıyor.

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar

Vatandaşların güvenlik endişesiyle çıktığı evler ile okul ve camileri "üs" gibi kullandıktan sonra terk etmek zorunda kalan teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar, güvenlik güçlerince tek tek bulunup, imha ediliyor.

Yollara, evlerin girişine, eşyaların arasına el yapımı patlayıcılar tuzaklayan teröristler, patlayıcı yapımında kullandıkları amonyum nitratı mazot ile güçlendirip etkisini arttırmak için mutfak tüpünün içine yerleştiriyor.

Teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıların üstü, kilit taşları ya da mucurla kapatılıyor.

Güvenlik güçleri, arama yaptıkları bir evde, terlik ile teröristlerce yere bırakılan bir silaha tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit etti.

Nusaybin'de operasyonun başladığı 14 Mart'tan bugüne 373 terörist etkisiz hale getirildi, 904 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak: AA