Geliştirme ve bilimsel nitelikli isteklendirme ödenekleri ile erdemli tedrisat tazminatı ödemeleri, akademisyenlerin asimilasyon tazminatlarından mahsup edilmeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde aralarında hususi harekat timlerinin de bulunmuş olduğu ek bindirim meydan personel sayısının fevk sınırı artırıldı.

Temsil Tazminatı Ödenmesine İlişkin Karar ile Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile akademisyenlerin; üniversite, yönetsel fariza ve eğitim, tedrisat ödeneklerinin birlikte 'geliştirme ve bilimsel nitelikli isteklendirme ödenekleri ile erdemli tedrisat tazminatı ödemeleri' de asimilasyon tazminatlarından mahsup edilmeyecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanının ek bindirim ödemeleriyle ait de aranjman yapıldı. Bu kapsamda, kararın Emniyet Genel Müdürlüğü kısmında belirtilen; patlayıcı maddeleri dokuncasız duruma getirme işlerinde fariza alanlar, hususi harekat timlerinde iş görenler, panzer ve zırhlı taşıtlarda fariza fail sürücüler, cerrah ve cihannüma görevlileri ile iklim gidiş geliş kontrolörlüğü yahut havacılık tanıtma eğitimi almış olup manşet havacılık harekat birimlerinde çalışarak fariza fail iklim gidiş geliş kontrolörleri ve tanıtma görevlilerinden ek bindirim meydan personel sayısında 27 bin bulunan fevk son 39 bin 500'e çıkarıldı.

Kaynak: AA