Uşak'ta 12 Ocak Salı günü yaşanan olay duyanları 'insanlık ölmemiş' dedirtti. Belediyede temizlik işçisi olarak çalışan evli bir çocuk babası Yaşar Demir, Mende Pazarı mevkiinde temizlik yaptığı sırada yol kenarında 1000 Euro buldu. Paraların önce sahte olduğunu düşünen, ancak yaptığı inceleme sonucu paranın gerçek olduğun gören Demir, işini bırakarak belediyenin yolunu tuttu. Temizlik yaparken bulduğu 1000 Euro'yu çalıştığı birimin çavuşuna bildiren ve ardından Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Karaağaç Polis Merkezi'ne teslim eden Yaşar Demir, örnek davranışından dolayı Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından bir maaş ikramiye ve bir hafta tatille ödüllendirildi.

Alın terinden başka bir parayı asla kabul etmeyeceğini ifade eden temizlik işçisi Yaşar Demir, 'Daha yüksek meblağda paralar bulsam da gözümü kırpmadan yine aynı hareketi yapardım. Ailemin ve bir çocuğunun boğazından asla haram lokma geçirmem. Parayı bulduğumda sahibinin ihtiyaç sahibi olabileceğini düşündüm. Durumu çavuşuma bildirerek parayı polise tutanakla teslim ettim. Gönlüm çok rahat' dedi.

Belediye temizlik işlerinde çalışan Yaşar Demir'in sergilediği örnek davranıştan dolayı onur duyduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 'Belediyemizde her personelimizin kişilik sahibi ve maneviyatına önem veren kişilerden oluşmasına özen gösteriyoruz. Böyle duyarlı hareketleri görünce personelimize güvendiğimiz için bir kez daha mutlu oluyoruz. Temizlik işinde çalışan kardeşimiz geçim kaynağının tek olmasına rağmen örnek bir hareket sergiledi. Bu nedenle kendisini bir maaş ikramiye ve bir hafta tatille ödüllendirdim' diye konuştu.

Kaynak: DHA