EDİRNE

TEMA Vakfı, hazırladığı Eko Siyaset 2018 Belgesini siyasi partilere yolladı.

TEMA Vakfı Edirne Temsilcisi Şirin Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilere doğayı korumak için çağrıda bulunduklarını belirtti.

Eko Siyaset 2018 Belgesi'nin toprak, tarım, gıda güvencesi, ormanlar, doğa koruma alanları, biyolojik çeşitlilik, su, iklim değişikliği, enerji politikaları, madencilik, mekansal planlama ve çevresel etki değerlendirmesi gibi konuları kapsadığını aktaran Çoğal, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda yapılması gerekenlerle ilgili hem siyasi partilere hem de seçmenlere yönelik önemli mesajlar içeriyor. Çevre ile ilgili konular herkesi ilgilendiriyor. Tüm siyasi partilere doğayı korumak üzere politikalar üretmeleri için çağrıda bulunuyoruz. TEMA Vakfı bugüne kadar 5 genel ve 3 yerel seçim öncesi siyasetçilere ekosistem odaklı mesajlar hazırladı ve çevre sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini sundu.

Eko siyasetin temel amacı; doğanın ve çevrenin korunması, öncelikli odağı ise sürdürülebilir yaşamdır. TEMA Vakfı 2018 Eko Siyaset Belgesi, insanın da bir parçası olduğu ekosistemin neden ve nasıl korunması gerektiği hakkında siyasetçilere ve seçmenlere yönelik önemli bilgiler içeriyor. Bu bilgilerin siyasi partiler tarafından benimsenmesini ve seçimden sonra uygulanmasını umut ediyoruz."

Çoğal, ülkeyi yönetecek siyasilere, ekosistemi nasıl koruyacaklarına dair rehber olmayı, seçmenleri sürdürülebilir yaşam ilkesi çerçevesinde bilgilendirerek siyasilerden bu konuda talepte bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, seçimler öncesi ve sonrasında, bu amaçlara hizmet etmek isteyen tüm siyasal partilere katkıda bulunmayı sorumluluk saydıklarını kaydetti.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak: AA