Her geçen gün yeni konularla insanları dolandırmaya çalışan şebekeler gerek arayarak gerekse de mesaj yoluyla amaçlarına ulaşmaya çalışıyor. Kimisi dolandırıcılara inanarak bankanın veya PTT'nin yolunu tutarken, kimisi ise bu tuzağa düşmüyor. Yetkililer ise sürekli 'inanmayın' diyerek uyarıyor. Dolandırıcılar gönderdikleri mesajda "***** Barko no ile Samsung Galaxy S6 cep telefonunuz PTT şubenizde beklemektedir" diyor. Mesajda ayrıca takip no vererek bilgi için 0212.28289.88 veya 0850.425.26.52 telefonu arayın diyor.

Son olarak İstanbul'da yaşanan bir olayda numara arandığında ilk olarak bant kaydından sesleniyor ve şunları söylüyor:

"Merhabalar, Elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun 6563 sayılı gereği sizinle iletişim halinde kalabilmemiz için onayınıza ihtiyacımız var. Onaylıyorsanız 1'i, Onaylamıyorsanız 2'yi... Lütfen hattan ayrılmayın sizi operatöre aktarıyorum."

İLETİŞİM BAKANLIĞI SKANDALI!

Telefonu aktardıktan sonra ise müşteri hizmetleri adına çıkan kişi, telefonun çekiliş dahilinde geldiğini söylüyor. Bağlı olunan operatörlerin, telefon İME numaralarıyla santral çekilişi yaptığını ve böyle bir hak tanındığını ifade ediyor. Hatta müşteri temsilcisi telefonun, İletişim Bakanlığı Teknoloji Müdürlüğü üzerinden gönderildiğini söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde İletişim Bakanlığı olduğunu ısrarla belirtiyor. Ayrıca internet sitesini veriyor: www.tib.gov.tr / Verdiği adresin bakanlık olmadığı, bu internet sitesi adresinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı olduğu söylenince müşteri temsilcisi telefonu kapatıyor.

"EVET PTT KARGODA ÇALIŞIYORUM"

Bir kez daha arandığında ise Kargo Takip adına konuşan bayan müşteri temsilcisi kazanılan telefon hediyesinin nasıl kazanıldığını anlatıyor. "PTT kargosu adına mı çalışıyorsunuz?" sorusuna ise "Evet, PTT kargoda çalışıyorum" diyor. Telefon dolandırıcısı şunları söylüyor: "Bu firmadan senede toplamda 45 tane ürün geliyor. O ürünleri biz burada açıp, bakıp inceliyoruz. Ürünler orjinal ürün olduğu için o firmaya ürün başına 69 TL'lik kargo bedeli kesiyoruz. Siz kargo bedeli ödemeyeceksiniz. Siz sadece 168 TL'lik telefonunuzun KDV bedelini ödeyeceksiniz. Size ayrıca hediye kartı gönderildi."

Kaynak: HABER7.COM