Cumhuriyet- Cep operatörlerinden telefon kullanıcılarına kötü haber geldi. Önümüzdeki günlerde sizi kimin aradığını merak etmek de artık ücretli olacak. Telefonunuz kapalıyken ya da telefonunuz çekmediğinde kim tarafından arandığınıza dair bilgilendirici SMS’ler artık ücretli olacak.

Turkcell 34.5 milyon abonesine bilgilendirme mesajı göndererek 20 Mayıs’tan itibaren cep telefonu kapalıyken kimin ne zaman aradığı bilgisini aylık 49 kuruşa sunacağını duyurdu. 12.9 milyon abonesi bulunan Avea ise ‘Arayanıbil’ ve ‘Şimdi Ara’ uygulamasından oluşan servis ve hizmeti için abonelerinden aylık 79 kuruş ücret alıyor.

Vodafone’da ise şu ana kadar bu hizmet için bir ücret açıklamadı. Kim aramış bilgisini almak için abonelerin bu servislere üye olması gerekiyor. Üye olmayanlara SMS gelmeyecek ve aboneler para da ödemeyecek. Dileyen abone de servisi kapatabilecek.

Turkcell’den yapılan açıklamada “Kim aramış SMS’leri, müşteri memnuniyeti adına uzun süre ücretsiz sunulmuştur. Servis kalitesinin devam ettirilebilmesi gereği, sunduğu özellikler ve katma değeri göz önünde bulundurularak ücretlendirme kararı alınmıştır” denildi.