Resmi kayıtlara göre, iki kişiyle resmi nikahlı görülen işadamı Giray T., ilk eşini boşamak isterken ikinci yaptığı evlilik de geçersiz sayıldı. Evlilik birliğinin yıkılmasında kusurlu bulunan işadamı Giray T, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem müdürü olarak çalışan 16 yıllık ilk eşi Güzide T.'ye 150 bin TL manevi nafaka ödemeye mahkum oldu. Çocuğun velayetini anneye veren mahkeme, işadamının Emel T. ile yaptığı ikinci evliliği geçersiz kıldı. İki kadınla aynı anda resmi nikahlı olan ilk erkek ünvanına sahip işadamı Giray T., mahkemenin bu kararıyla hem eski eski eşinden hem yeni eşinden boşanmış oldu. Hakimin bu kararı Aile Mahkemeleri'nde emsal teşkil etti. Kararı zafer olarak nitelendiren özel kalem müdürü Güzide T., 16 yıllık eşinden boşandığı için lokma döktürürken, "Bundan sonra kendime yeni bir hayat kuracağım. Eşimin ikinci evliliğinin bitmesine bir kadın olarak üzüldüm. Ama ilahi adalet yerini buldu" diye konuştu.

İLK EŞİNİ GİZLİCE BOŞAMIŞTI
İzmir'de görülen boşanma davasının aile mahkemelerine emsal teşkil ettiği belirtildi. İlklerin yaşanmasına neden olan boşanma davasının baş aktörü işadamı Giray T., iddiaya göre 2011'de, 14 yıllık eşi Güzide T'yi gizlice boşadı. Boşandıktan bir ay sonra Emel T. ile resmi nikah kıydı, bir de çocuğu oldu. Durumu anlamasın diye ilk eşi Güzide T. ile aynı evi paylaştı, yeni eş Emel T. ile de evliliğini sürdürdü. Giray T. tarafından darp edilen Güzide T., şikayet için gittiği karakolda hayatının şokunu yaşadı.

BOŞANDIĞINI KARAKOLDA ÖĞRENDİ
İfade almak için bilgisayar kayıtlarına giren görevli memur, 'kayıtlara göre siz bu kişiden boşanmış görünüyorsunuz. Şikayeti eşiniz olarak alamayız' dedi. Bunun üzerine Güzide T., soluğu adliyede aldı. Duruşmalara katılmadığı halde kendisini boşayan İzmir 1. Aile Mahkemesi'nin kararına karşı hukuk mücadelesi başlatan Güzide T., boşanma kararının iptali davası açtı. Dava, tesadüf eseri kendisini boşayan İzmir 1.Aile Mahkemesi'ne düştü. Bir kez daha şok yaşayan Güzide T., kocasının gizlice açtığı davada boşanma kararı veren hakim C.B.'nin samimiyetine inanmadı. Kendisini dinlemeden hatalı karar veren 1.Aile Mahkemesi hakimini HSYK'ya şikayet eden Güzide T., ayrıca 'reddi hakim' talebinde bulundu. Reddi hakim talebi haklı bulundu ve dava İzmir 13. Aile Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı. Davanın yeni hakimi Ali Soyer, işadamı Giray T.'nin açtığı boşanma davasını geçersiz saydı. Davanın kabul edilmesinden sonra ortaya ilginç bir tablo çıktı. İşadamı Giray T., hem eski eşiyle hem de yeni eşiyle resmi nikahlı ilk kişi ünvanına sahip oldu.

HAKİM, İŞADAMINI İLK EŞİNDEN BOŞADI VE EVLİLİĞİ İPTAL ETTİ
İzmir 13.Aile Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya Güzide T., avukatı Namık Kemal Güney ile işadamı Giray T.'nın avukatı Mustafa Ömer Tamer katıldı. Tanık olarak dinlenen çiftin 15 yaşındaki kızı velayetinin annesine verilmesini istedi. Giray T.'nin avukatı ise kızlarının velayetin babaya, Güzide T.'nin nafaka ve tazminat isteminin reddine karar verilmesini talep etti.

Güzide T.'nin avukatı Namık Kemal Güney de 500 bin lira manevi tazminat ve kızın velayetiyle ayda 200 TL nafaka istediklerini belirtti. Davaya bakan hakim Ali Soyer, evlilik birliğinin yıkılmasında tam kusurlu bulduğu işadamı Giray T.'yi 150 bin TL manevi tazminata mahkum etti. Hakim Soyer, velayeti anneye verilen 15 yaşındaki kızın tüm masraflarının baba tarafından karşılanmasına karar verdi. Dava sonunda emsal bir karar veren hakim Ali Soyer, işadamının Emel T. ile yaptığı ikinci evliliği de geçersiz saydı. Hakimin bu kararı mahkemede bulunanlara şok yaşattı. İlk eşini boşamak isteyen işadamının ikinci evliliği de düşmüş oldu.

BOŞANDIĞI GÜN LOKMA DÖKTÜRDÜ
Severek evlendiği eşiyle çok zor günler geçirdiklerini belirten Güzide T., şunları söyledi: "Eşimin işleri iyiye gidince ekonomik sıkıntıları geride bırakmıştık. Son yıllarda eşimle aramızda bazı sorunlar yaşamaya başladık. Çocuğumuz için sorunları aşmak için çaba gösterdim. Meğer eşim beni gizlice boşamış ve sevgilisi ile gizlice evlenmiş. Eşim hem beni hem yeni eşini idare etmiş. Darp olayından sonra gerçeği öğrenince şok oldum. Psikolojim bozuldu. Verdiğim hukuk mücadelesini kazandığım gün hayır için lokma döktüreceğim demiştim. Boşandığım gün kendime verdiğim bu sözümü tuttum. Eşimin ikinci evliliğinin bitmesine bir kadın olarak üzüldüm. Ama ilahi adalet yerini buldu. Kızımla birlikte kendime yeni bir hayat kuracağım."

iha